2023.06.07.TomiSpark

Ha szeretted a régi fényképezőket, akkor ezt konkrétan imádni fogod!

A Flashback ONE35 pontosan ugyanúgy működik, mint az analóg fényképezőgépek, de a modern kor lehetőségeit is kihasználja, miközben arra inspirál, hogy megéljük a pillanatokat.

A digitális fényképezők előnyeit unalomig lehetne sorolni, a legszuperebb okostelefonok esetében pedig ugyanez a helyzet. Azonban a régi filmtekercses eszközök használata egészen különleges élményt nyújtott több szempontból is. Az ember egyrészt nem készíthetett szinte végtelen mennyiségű fotót, ráadásul abban sem lehetett teljesen biztos, hogy a felvételek azonnal olyanok lesznek, ahogyan azt elsőre elképzelte.

Szintén egyedi életérzést biztosított a fotók előhívása is, akárcsak az, ahogyan otthon a kész fényképeket elrendeztük az albumainkban. Bár 2023-at írunk, a vaskos családi albumokat és az előhivatott fotókat valószínűleg ennél jobban senkinek sem kell bemutatni, főként úgy, hogy elviekben egyre nagyobb igény mutatkozik a retró eszközökre.

Ezt a hullámot akarták meglovagolni a Flashback ONE35 alkotói is, akik a Kickstarteren próbálták meg összeszedni a szükséges összeget ahhoz, hogy minél több emberhez juthasson el a találmányuk. A fényképező kinézetre pont olyan, mint az egykoron sokak által szeretett filmes gépek, de még a működési elv is ugyanaz, ám van némi csavar benne.

Fotók: Flashback/Gizmodo

Az elülső oldalon található csúszka működteti a Xenon vakut, a tetején található gomb az exponáló gomb, a hátoldalon található hüvelykujjas tekerő pedig a következő expozícióra léptet minket, valamint egy számlálót is kapunk, amin látjuk, mennyi felvételt készíthetünk még. Itt ugyanis némi turpisság, hogy maximum 27 fotót enged, ezeket pedig nem nézhetjük meg azonnal, csak 24 óra elteltével.

Hogy a digitális kor vívmányait se nélkülözzük, a képeket a minimum idő letelte után egy okostelefonos alkalmazáson tekinthetjük meg, miután párosítottuk az eszközt. A Gizmodo cikke szerint sok képszerkesztési lehetőség az appon belül nincs, de a retró életérzéshez azért hozzátesznek a különböző készletek, amelyek többek között olyan hatást keltenek, mint Fujifilm színes Superia filmje.

Bár tényleg olyan, mint az eldobható gépek, azért ezt ne hajítsuk ki, ha már egyszer kiadtuk érte a pénzt. Az érdeklődők ugyanis a Kickstarteren való kampányhoz való hozzájárulással rendelhetik elő a fényképezőt 82 dollárért, vagyis nagyjából 30 ezer forintért. A finanszírozási céljuk valamivel több 52 ezer dollárnál, a szállítás pedig az ígéretek szerint már augusztusban várható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram