2023.01.06.TomiSpark

Ha szereted a ThinkPad laptopokat, akkor ez a telefon is tetszeni fog

Az összekapcsolhatóság fontosságára ébredtek rá a Lenovo vállalatánál, így ennek jegyében jött létre a ThinkPhone fantázianévvel ellátott okostelefon, ami az ismert ThinkPad laptopokkal hivatott zökkenőmentesen együttműködni.

Gyakorlatilag a ThinkPad modellek telefonos változatát szerették volna létrehozni az alkotók úgy, hogy azok a laptopokkal is könnyedén összekapcsolhatók legyenek, hasonlóan ahhoz, amit az Apple készülékei esetében tapasztalhatunk. Így születhetett meg a Lenovo ThinkPhone by Motorola, amit a The Verge beszámolója szerint egy Snapdragon 8 Plus Gen 1 lapkakészlet hajt. Belül ezen túlmenően egy 5000mAh-s akkumulátor dolgozik, miközben a felhasználók egy 6,6 hüvelykes OLED képernyőn keresztül élvezhetik a különböző funkciókat, ami összesen 2400 x 1080 pixelt tud, 144 Hz-es képfrissítési ráta mellett.

Fotók: Lenovo

A készülék MIL STD 810H tanúsítvánnyal rendelkezik, és IP68-as por- és vízállósági besorolású, ami azt jelenti, hogy kivételesen strapabíró kialakítással büszkélkedhet. Operációs rendszerből az Android 13 fut rajta, a kamerát illetően pedig elől egy 32 megapixeles egység teljesít szolgálatot, míg hátul egy 50 megapixeles elsődleges modul, valamint egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű rögzítő kapott helyet.

Az akkumulátorra visszatérve érdemes elmondani, hogy 68 wattos vezetékes, továbbá 15 wattos vezeték nélküli töltésre egyaránt lehetősége lesz majd a leendő vásárlóknak, amihez ma már kuriózumnak számító módon a töltéshez szükséges adaptert is csomagolják a telefon mellé. Bár ezek a dolgok már önmagukban sem hangzanak rosszul, valójában a telefon lényege másban rejlik.

A készülék az átlagos mobilokhoz képest jóval masszívabb, így még az ember azt is megbocsájtja, hogy mindössze csak karbonfekete színben lesz kapható, ám ez nem véletlen. A hátlap például könnyű kevlár szövetből készült, a belső váz pedig alumíniumból van, szóval elvileg nagyobb erőhatásoknak is könnyedén ellenáll majd.

Ha mindez nem lenne elég, akkor a ThinkPhone olyan apróságokkal rendelkezik, mint az Unified Clipboard nevű funkció. Ennek lényege, hogy minden fájl, amit beolvasunk a telefonunkkal, azonnal a vágólapra van másolva, amit automatikusan megoszt a hozzárendelt ThinkPad laptopunkkal. Ez egyébként a Think 2 Think connectivity szolgáltatáscsomag része, amely gyors átjárást biztosít a laptop és a telefon között.

Fájlok áthúzására is lehetőség van, de akár webkameraként is használható a telefon, miközben a gépen videóhívást fogadunk. A fizikai gombok közül a piros színű is megér egy misét, mivel ezt magunknak állíthatjuk be arra, amire csak szeretnénk, így könnyedén aktiválhatunk vele szinte bármilyen általunk preferált funkciót.

Az újdonság a következő hónapok során érkezik többek között Európába is, azt azonban még nem tudni, mennyit kérnek majd el érte.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram