2024.04.06.TomiSpark

Ha Qualcomm Snapdragon hajtja a laptopod, van egy jó hírünk

A Google állítása szerint jelentősen gyorsabb lesz böngészőjük, a Chrome legújabb verziója az említett processzorokkal hajtott windowsos gépek esetében. Az új változat már letölthető és érdemes kipróbálni.

A cégek bejelentése elsősorban azoknak lesz fontos, akik Snapdragon X Elite processzorral felszerelt eszközt vennének, de elvileg a jelenleg kapható, Snapdragont használó laptopok esetében is érezhető lesz a különbség.

A Google és a Qualcomm szerint az új változat „drámai teljesítményjavulást” mutat a korábbiakhoz képest. A keresőóriás részéről úgy látják, mindezt nem volt nehéz megalkotniuk, hiszen 16 éve együtt dolgoznak már. „A Qualcomm Technologies-szal való szoros együttműködésünk hozzájárul ahhoz, hogy a Chrome felhasználói a lehető legjobb élményt kapják a webböngészés során a jelenlegi ARM-kompatibilis PC-ken” – írta sajtóközleményében Hiroshi Lockheimer, a Google vezető alelnöke.

Fotó: Qualcomm / Google

Állításuk szerint, aki teheti, annak mindenképp érdemes letöltenie a böngészőt, hiszen a legtöbb Windows-játék is csaknem teljes sebességgel futhat, anélkül, hogy a kódot vagy az eszközöket módosítani kellene.

Sok szó esett persze a hamarosan érkező Snapdragon X Elite-tel szerelt gépekről is, amelyek az Engadget hírei szerint az év közepén kerülnek forgalomba. A chipet 12 Oryon-mag hajtja, és a Qualcomm szerint kétszer akkora CPU-teljesítménnyel rendelkezik, mint az Intel 13. generációs Core i7-1360P és i7-1355U - miközben 68 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt. A chip a TSMC által gyártott 4 nm-es kialakításon alapul, az órajelek pedig 3,8 GHz-től akár 4,3 GHz-ig terjednek.

Aki szeretné letesztelni, az ide kattintva töltheti le a szoftvert.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram