2024.04.14.TomiSpark

Ha nem akarunk sokat olvasgatni, a Viber megoldja helyettünk

A mesterséges intelligencia segítségével az alkalmazás összefoglalókat készít nekünk a hosszú beszélgetésekből, miközben a legfontosabb részleteket sem hagyja ki belőle. A rendszer akár 100 olvasatlan üzenetből is képes tömör összegzést készíteni.

Az OpenAI technológiáját felhasználva egy beszélgetéseket összefoglaló mesterséges intelligencia funkciót indított a Viber. A Rakuten Group közleménye szerint az app mostantól kigyűjti a felhasználó csoportos beszélgetéseinek legfontosabb részeit, majd egy pillanat alatt tömören, pontokba szedve közvetíti azokat, ezzel rengeteg időt megspórolva a felhasználóknak.

A cég szerint így naprakészek maradhatunk anélkül, hogy az üzeneteket hosszú ideig lapozgatnunk vagy görgetnünk kellene. Az MI-funkció egyelőre a csoportos csevegésekhez lett létrehozva, de a későbbiek során várhatóan más beszélgetéseknél is alkalmazható lesz. Amennyiben szeretnénk kipróbálni, egyszerűen aktiválható.

Fotó: Viber

Az olvasatlan üzenetekkel rendelkező csoportos csevegésbe belépő felhasználók kapnak egy felszólítást, hogy kérjenek egy opcionális összefoglalót az elszalasztott részekről. Ezek az összegzések azonban csak azoknak lesznek láthatók, akik kérik is azt, biztosítva ezzel a magánélet és a titoktartás védelmét. A Rakuten Group szerint a funkció kifejlesztésekor az adatvédelem és a biztonság volt a legfontosabb szempont, éppen ezért az összefoglalók a felhasználóneveken kívül semmilyen azonosítót nem tartalmaznak.

„Folyamatosan keressük az új és innovatív lehetőségeket, hogy könnyebbé és egyszerűbbé tegyük felhasználóink életét” – kezdte Ofir Eyal, a Rakuten Viber vezérigazgatója. „A generatív mesterséges intelligencia erejét azért használjuk ki, mert így időt takarítunk meg nekik és biztosítjuk, hogy ne maradjanak le egyetlen fontos beszélgetésről sem. Az iskolai projekteket megvitató osztálytársaktól kezdve a hétvégi programokat menet közben megbeszélő barátokig vagy családtagokig, felhasználóink egy szempillantás alatt értesülhetnek mindenről, amiről esetleg lemaradtak volna” – zárta gondolatait.

A funkciót fokozatosan vezetik be az Egyesült Államok, a Fülöp-szigetek, Ukrajna, Japán, Bulgária és Lengyelország felhasználói számára, és hamarosan további országok is követik. A szolgáltatás támogatja az iOS és az Android platformokat, és több mint 50 nyelvet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram