2024.03.16.TomiSpark

Ha iPhone-t használsz, próbáld ki ezeket az interaktív widgeteket

Az iOS 17-en az iPhone kezdőképernyőjén található widgetek interaktívak és hasznosabbak, mint valaha. Ennek apropóján gyűjtött ki a Lifehacker néhány igazán nagyszerű változatot, mi pedig mutatjuk ezek közül a legérdekesebbeket.

Fantastical

Az egyik leghasznosabb naptár app, amit az interaktivitás csak még jobbá tett. Használhatunk egy alapvető naptárnézetet, ahol felül válthatunk a hónapok között, de lehet egy részletes naptárunk is, amelyben minden egyes napra vonatkozóan láthatjuk teendőinket és eseményeinket. Szinkronizálható akár Microsoft-fiókkal is, az időjárás előrejelzéseket is megmutatja és egészen szépen személyre szabható, de mindezt ingyen kapjuk, az új funkciókhoz sincs szükség előfizetésre.

Calculator 17

Nem bonyolítjuk a dolgot: itt egy nagyon jól testreszabható számológépet kapunk, amiben a színek és a témák is szerkeszthetők. Amiért érdemes ezt a widgetet kitennünk, hogy egy számológép bármikor kellhet, így kéznél van és nem kell egy csomót keresgélnünk az alkalmazás után.

TickTick

Ha több funkcionalitásra, például naptár integrációra és platformok közötti szinkronizálásra vágynánk, akkor a TickTick remek választás. Ez egy hatékony feladatkezelő, amit zökkenőmentesen szinkronizálhatunk más eszközökkel is és egy igazán jó widgettel is rendelkezik. A TickTick egyébként az alapvető funkcióin túl képes arra, hogy Siri segítségével gyorsabban és könnyebben hozzunk vele létre feladatokat, de akár különböző prioritási szinteket is megadhatunk a különböző dolgokhoz.

Lock Launcher

Egyetlen Lock Launcher widget 20 alkalmazásikon megjelenítésére képes, címkék nélkül. Ez megoldja a widgetek és az alkalmazások közötti választás problémáját a kezdőlapunkon. Az applikációban minden testreszabható, az alkalmazásikonok méretétől kezdve a widgetek külső megjelenéséig.

Fotók: App Store

Overcast

Az Overcast az Apple Podcasts alkalmazásának egy jó alternatívája. A widgetje azért lehet jó választás, mert gyorsan folytathatók vele a korábban megkezdett adások. Több nemrégiben lejátszott vagy elindított epizódot listáz nekünk, így egy gombnyomásra újrahallgathatjuk vagy folytathatjuk a kedvenceinket. Magát az appot egyébként App Store is díjazta, de több portál, így példul a The Verge, a TechCrunch, a 9to5Mac, az AppAdvice és mások is elismerően nyilatkoztak róla.

Streaks

Ennek segítségével könnyeben követhetjük saját szokásainkat és tevékenységeinket. A Streaks 2016-ban elnyerte az Apple Design díját is. Ebben minden egyes szokásnak van egy saját ikonja, most pedig már egy interaktív widget is tartozik hozzá.

Widgetsmith

Ha szeretnénk minél jobban személyre szabni a kezdőképernyőt és a widgeteinket, akkor a Widgetsmith ehhez jó társ lesz. Ennek köszönhetően indíthatunk visszaszámlálót egy eseményhez, kiemelhetjük a kedvenc fotóinkat, akár különböző filterekkel és keretekkel, de egyéni gyűjteményeket is kitűzhetünk. A dátumot is időt jelző widgetek is szerkeszthetők, ahogy még sok más, így a számunkra tökéletes esztétika hozható létre a telefonon, főleg úgy, hogy a widget színét és témáját is megadhatjuk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram