2023.10.18.TomiSpark

Ha hibát találsz, komoly pénzt fizet a Microsoft

A redmondi cég elég szép összeggel igyekszik arra ösztönözni felhasználóit, hogy hibára kényszerítsék a Bing mesterséges intelligenciáját. Ezzel akár szűk 5,5 millió forintot is kereshetnek a legelszántabbak, de semmi sem garantálja a sikert. Mutatjuk, hogyan tudtok némi pénzhez jutni, ha esetleg belevágnátok ebbe a kalandba.

Talán már azok is hallottak az úgynevezett bug bountyról, akik annyira nem követik túl szorosan a technológiai híreket. Ez gyakorlatilag egy hibakereső játék, amelyben egy vállalat általában elég komoly pénzt ajánl azoknak, akik hibákat találnak a rendszerében. Mindez nekik is megéri, hiszen ezzel korábban rejtett problémákra is fény derülhet, így pedig a szolgáltatásukat is javíthatják.

Ilyesmire szánta el magát a Microsoft is a Bing esetében. Több nagy portál is beszámolt arról a közelmúltban, hogy a cég a BlueHat konferencia keretein belül jelentette be a Microsoft AI Bug Bounty Programot, amelyen belül a mesterséges intelligenciával megtámogatott keresőjükben kell hibákat találni.

Itt főként olyan hibákra kellene rábukkanni, amikor a rendszer másképp reagál bizonyos dolgokra, mint az egyébként elvárt lenne. Ha például megszeg bizonyos etikai szabályokat, az már ide tartozik, a Microsoft pedig a probléma nagyságának megfelelően fizet a szemfüles felhasználóknak 2000 és 15 ezer dollár közötti összeget, vagyis átszámítva jelenlegi árfolyamon 724 ezer és 5,4 millió forint között lehet keresni ezzel.

Bár nyilván nem árt a szakértelem, nincs konkrét szabály arra vonatkozólag, hogy csak olyanok vehetnének részt a programban, akik jártasok a témában, tehát laikus módon is elkezdheti bárki, azonban fontos, hogy a feltárt gondokat részletesen dokumentálni kell, mielőtt azt bemutatnánk a Microsoftnak. Ha pedig valaki már most leleplezte volna a Bing valamilyen módú sebezhetőségét, akkor ide kattintva tudja azt jelenteni a cégnek.

A Microsoft egyébként hivatalos közleményében kiemelte, hogy melyek azok az MI-alapú dolgok, amelyeknél szeretnék felkutatni a hibákat. Ezek alapján tehát jutalomra jogosultak a programon belül azok, akik problémát észlelnek a Bing-élményeknél a bing.com oldalon a böngészőben, a Bing-integrációban a Microsoft Edge (Windows) rendszeren belül, illetőleg ugyanez a helyzet a Microsoft Start alkalmazásban és a Skype mobilalkalmazásban az integrációt illetően.

A vállalat részéről megjegyezték, hogy megállás nélkül bővítik, iterálják és fejlesztik ezt a programot, hogy a Microsoft ügyfelei a folyamatosan változó biztonsági környezetben és a feltörekvő technológiákban is az élvonalban maradhassanak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram