2023.12.19.TomiSpark

Ha egyedi dalokra vágynánk, a Copilot bármikor készít egyet nekünk

A mesterséges intelligencia sok hasznos és érdekes dologra felhasználható, így például akár a zeneszerzésre is. A technológia már ebben is egyre nagyobb teret hódít magának, így nem meglepő, hogy a Microsoft mindennapi segítőtársa is gazdagodott egy ilyen funkcióval. Mutatjuk, hogyan vehető igénybe.

Nem biztos, hogy mindenki szeretne komolyan beleállni a zenék gyártásába, de előfordulhat, hogy egy különleges meglepetéssel kedveskednénk valakinek, netán gyorsan kellene valamilyen egyedi aláfestő zene. Utóbbi esetekre jött létre a Microsoft Copilot új funkciója, miután a cég partnerségre lépett a Suno AI-alapú zeneszerző platformmal.

Az Engadget írása szerint ez lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy személyre szabott dalokat alkossanak, zenei háttértől függetlenül, ehhez pedig csak egy kérést kell beírnunk, a többit elvégzi helyettünk az algoritmus. Sokféle dallam létrehozható ezáltal, feltéve persze, ha már elérhető a funkció. Hamarosan ez mindenkinél így lesz, de az újdonság december 19-én került bevezetésre, így ez némi időbe telhet.

Amit viszont már biztosan tudunk, hogy egyszerű instrukciókkal is próbálkozhatunk, például írhatjuk azt is, hogy generáljon egy dalt a amely a felnőtté válás szellemét ragadja meg, esetleg készítsen egy popdalt a családi kalandokról. Ehhez a Microsoft tájékoztatása szerint a copilot.microsoft.com webhelyet kell felkeresni, ott bejelentkezni Microsoft-fiókunkkal, engedélyezni a Suno bővítményt vagy a Suno logóra kell nyomni, amely azt mondja: „Zenélj a Sunóval”. Ezt követően csak annyi dolgunk van, hogy beírunk egy parancsot és már készül is a saját dalunk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram