2023.11.02.TomiSpark

Ha bírod a retrót, akkor ez a telefon is tetszeni fog

20 éve már, hogy a Samsung bemutatta az SGH-E700 típusú kihajthatós mobiltelefonját, amely a márka számára mérföldkövet jelentett, erről pedig nem feledkeztek meg, amit bizonyít, hogy 2023 őszén kiadják a Galaxy Z Flip5 Retro készüléket is, amivel a legendás telefon előtt tisztelegnek. Bár csak néhány országban lesz kapható és limitált kiadásban, a nosztalgia jegyében vélhetőleg sokan érdeklődnek majd iránta.

Aki esetleg fiatalkorából ítélve nem hallott volna róla, esetleg elfelejtette azóta, az SGH-E700 2003-ban mutatkozott be a Samsung jóvoltából, ami korszakalkotó volt a koreai cég számára, hiszen ez volt az első olyan telefonjuk, amely már beépített antennával rendelkezett. Ekkoriban ugyanis a mobilok zöme még kívül hordta az antennáját.

Az úttörő készülék ráadásul igencsak közkedveltté vált, 10 milliónál is többet adtak el belőle világszerte, szóval nem csoda, hogy fontos a márkának, amely a mobil 20. születésnapját is méltó módon próbálja megünnepelni. Ennek örömére hivatalosan is bejelentették, november 1-től elérhetővé válik néhány helyen a Galaxy Z Flip5 Retro, amivel az SGH-E700-at próbálják többféle módon is megidézni.

Fotók: Samsung

A sajtóközlemény szerint az újdonság a 20 éve kiadott telefon jellegzetes indigókék és ezüst színek kombinációjával jelenik meg, egyúttal megpróbálták újraértelmezni a UX-desingon belül a 2000-es évek pixelgrafikáját, ahogyan a Flex Window exkluzív animációját is, ami egy nosztalgikus városképet ábrázol.

A telefonhoz pedig járnak még különböző kiegészítők is, így például három Flipsuit kártya, amelyek a Samsung egykori logóit ábrázolják, egy Flipsuit tok, valamint egy egyedi sorozatszámmal gravírozott gyűjtői kártya, ami növeli a termék értékét a vásárlók számára.

Ezek azonban ettől a hónaptól kezdve kizárólag Dél-Koreában, Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és Ausztráliában, november 2-től kezdve pedig még Franciaországban lesznek kaphatóak, de az említett országokban is csak a Samsung hivatalos weboldalán, a Samsung.com-on keresztül lesznek megvásárolhatók.

Ami pedig a Samsung történelmét illeti, az említett SGH-E700 népszerűsége sokat tett azért, hogy a cég komoly tényezővé váljon a mobiltelefonok piacán, bár nem ez volt az egyetlen forradalmi készülék, amit kiadtak a kezeik közül. A Samsung közleményében mindenkit emlékeztetett rá, hogy a múltban ők dobták piacra az 1999-es SPH-M2500 MP3 telefont, ugyanebben az esztendőben az SPH-WP10-es óratelefont, a SCH-M220-as tévételefont, majd 2000-ben bemutatkozott az SCH-V200-as kamerás telefon.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram