2023.11.07.TomiSpark

Ha azt hiszed, a gaming nem fárasztó, próbáld ki a világ legnagyobb billentyűzetével

Őrületes eszközöket gyártott az Alienware. A cégnél valamiért úgy érezték, jó ötlet lenne megcsinálni a világ legnagyobb működőképes egerét és billentyűzetét, használatához pedig több emberre is szükség van, ha játszani szeretnénk rajta.

Létezik az W420K mechanikus billentyűzet, valamint az AW720M gaming egér, amelyek a Dell égisze alá tartozó Alienware márkanév alatt futnak, itthon pedig előbbit bő 60 ezer forintért kapjuk meg a boltokban, míg utóbbit legolcsóbban is 21 ezerért találtuk meg novemberben. Vélhetőleg ennek a sokszorosát kellene kifizetni ezek óriásira nőtt változatáért, ha eladásra kerülne, mivel a gyártónál gondoltak egyet és elkészítették a szóban forgó eszközök 14-szer nagyobb variánsait.

A gigantikus billentyűzet öt méternél is hosszabbra sikerült, a szóköz pedig egy ember nagyságával vetekszik, de ránézésre az egér is óriási méretekkel rendelkezik. A Tweak Town szerint az Alienware mindezt a Team Liquid segítségével alkotta meg úgy, hogy a 3D nyomtatás három napig tartott és minden egyes mechanikus kapcsolót egyedileg kellett elkészíteni.

A billentyűzet elkészítéséhez PVC csövek, gumiszalagok, sőt még egy mérőszalag végéről származó fémdarabok keverékét is fel kellett használniuk, hogy pontosan reprodukálni tudják a mechanikus kapcsolók érzetét és kattanását. Ezt a 84 billentyű mindegyikénél megtették, az eszköz pedig teljesen működőképes, akárcsak az egér, amelynek a görgője sem csak dísz, de ennek az egésznek a használata komoly fizikális erőt és koordinációt igényel.

Erre bizonyíték a videó is, amelyben a Team Liquid csapatát rávették, hogy játszanak a kört a DOTA nevű játékban, ami elég megterhelőnek bizonyult számukra, akárcsak az, ahogyan a gépeléssel és a Paint használatával próbálkoztak előtte.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram