2023.07.15.TomiSpark

GIF-et csinálnál a rajzaidból? Itt a lehetőség!

A GIF-ek jelentős része alapvetően videókból kivágott jelentekből készül, az Arteater nevű program által viszont az általunk alkotott rajzokból is rövid animációkat csinálhatunk.

A GIF-ek jelentősen hozzátettek az internetes mémek elterjedéséhez, de manapság már a különböző üzenetküldő alkalmazásoknak is a szerves részévé vált, mivel sokan reagálnak ezek segítségével az egyes dolgokra a beszélgetések során.

Ez talán nem véletlen, hiszen a GIF létrejötte a 80-as évek végén éppen azt a célt szolgálta, hogy a színes képek letöltése ne foglaljon túl nagy helyet a számítógépeken, így egy amerikai szoftveríró, Steve Wilhite alkotta meg ezt a formátumot, amelyben a tömörítés nem jár információveszteséggel. Ebből alakult ki az a verzió, amelyben a képkockák sorozata egy animációt alkot, ebből pedig egy ismétlődő loop videó keletkezik.

Ma már főként így ismerjük a GIF-eket és több szolgáltató kínálatából is választhatunk a tartalmak közül, de a megfelelő szerkesztőkkel magunk is készíthetünk újakat. Utóbbihoz rengeteg alkalmazást találunk, ezek közül viszont kiemelkedik az Arteater, amelyben a kézzel készített rajzainkból is GIF-et alkothatunk.

Ehhez le kell töltenünk és kinyomtatunk egy általuk felkínált sablont, majd rajzolnunk kell az egyes képkockákra. Ha ezzel megvolnánk, már csak be kell szkennelnünk a sablont, feltölteni az Arteater weboldalára, a rendszer pedig készít belőle nekünk egy GIF-et.

Az elkészült animációt ingyenesen tölthetjük le, ráadásul a reklámoktól is mentes a szolgáltatás, mindössze a részletgazdagabb sablonokat tették fizetőssé. Ha valaki pedig kedvet kapna, ide kattintva éri el az Arteater honlapját.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram