2022.09.16.TomiSpark

Gamer verzió érkezik a Sony Xperia 1 IV-ből

Miután egyre nagyobb érdeklődés van a játékra fejlesztett mobilok iránt, így a Sonynál sem szeretnének kimaradni a buliból. Ennek érdekében most piacra dobják az Xperia 1 IV Gaming Edition nevű telefonjukat, amihez egy egészen érdekes kiegészítőt is bemutattak.

A napokban vált hivatalossá, hogy a Sony kiad egy továbbfejlesztett Xperia 1 IV modellt, ami a Gaming Edition nevet kapta. A Notebookcheck hírei szerint az újdonság valóban többet tud a standard verzióhoz képest, igaz a legnagyobb változás a rendszer memóriában vehető észre, mely valóban több lett, ugyanakkor minden más a régi.

Ez igaz például a rendszerchipet illetően, mivel továbbra is a Snapdragon 8 Gen 1 dolgozik a készülékben, miközben több rivális már a Snapdragon 8+ Gen 1-et használja, ám a Sony ezúttal nem erre helyezte a hangsúlyt. A márka részéről igyekeztek előtérbe helyezni, hogy a frissen kiadott telefon a az Xperia Stream Gaming Gear kiegészítővel együtt jön.

Utóbbi gyakorlatilag egy hűtőegység, ami úgy lett megtervezve, hogy a Gaming Edition köré illeszkedjen, és a létfontosságú komponenseket a legmagasabb szinten működtesse. Van aktív hűtés is, ami szinte a teljes felületen segíti majd a telefont, a Sony pedig multifunkciós eszközzé alakította új játékkiegészítőjét, mivel a portok praktikus elrendezésével szerelte fel: 3,5 mm-es audiocsatlakozó, HDMI, LAN-port és USB Type-C bemenet is megtalálható rajta.

Fotók: Sony

Az Xperia 1 IV Gaming Edition tehát 512 GB-os induló tárhelyet és egy hatalmas 16 GB RAM-ot kap, ami azért tényleg több, mint az eredeti variánsban, ahol 12 GB-vel gazdálkodhatunk, a bővítésnek és a kiegészítőnek pedig már az árát is tudni lehet. Az Xperia 1 IV Gaming Edition Japánban 175 ezer jenbe, míg az Xperia Stream pedig 23100 jenbe kerül, vagyis átszámítva a 480 ezer + 64 ezer forint körüli összeget kell majd kiadni a teljes szettért.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram