2023.01.02.TomiSpark

Futurisztikus billentyűzeten dolgozik az Apple

Ha valósággá válik a cupertinóiak szabadalma, akkor kedvünk szerint változtathatnánk meg a gombok kiosztását, az eszközt pedig könnyedén testre szabhatnánk. A cég fejlesztői az okostelefonok és a tabletek esetében már régóta használt megoldásából indultak ki.

A telefonok, valamint a táblagépek használata közben könnyedén lecserélhetjük az addig használt billentyűzetünket. A kiosztásba, de akár a vizuális megjelenésbe is beleszólhatunk, ám ez csak a virtuális térben lehetséges jelenleg.

A fizikai eszközöknél sajnos még elég korlátozottak a lehetőségek, viszont a Patently Apple hírei szerint a háttérben már dolgoznak azon, hogy ez másképp legyen. Az almás vállalat ugyanis az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához a napokban nyújtott be egy új dokumentumot egy igazán különleges termékről.

Elviekben az Apple részéről szeretnének egy olyan billentyűzetet a Mac gépekhez, ami jóval sokoldalúbb lenne a hagyományos társainál. Az újdonság billentyűsapkái alá microLED-ek kerülnének, melyek segítségével a szimbólumok és a karakterek lebegve jelennének meg, de hogy milyen formában, az gyakorlatilag csak a felhasználó igényeire lenne szabva.

Fotó: Patently Apple

Azt talán mondani sem kell, hogy egy ilyen fejlesztésre valószínűleg sokan felkapnák a fejüket, tehát egy nagy dobás lenne ez az Apple részéről, amennyiben egyszer tényleg piacra dobják. A felépítés során elvileg fémet vagy alumíniumot használnának, ami azért lenne fontos a portál beszámolója szerint, mivel ez tovább fokozhatja a lebegő hatást, de hozzájárulhat ahhoz is, hogy a felület tisztább maradjon.

A kinézetről nagyobb részben tehát mi dönthetnénk, de amellett, hogy egy elképesztően vagány újítást kapnánk, ez akár a gyártók számára is könnyebbséget jelentene az eszközlokalizációt illetően.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram