2022.10.25.TomiSpark

Friss külsőt és néhány extra funkciókat kap a YouTube

Több új dolog is megjelenik a népszerű videómegosztón és annak alkalmazásában. A cég egy szebb és sokkal használhatóbb felületet ígért, miközben a lényegesebb funkciók sokkal inkább előtérbe kerülhetnek.

Új dizájnnal rukkolt elő a YouTube, amit radikális átalakításnak azért nem lehet nevezni, de több apróság is változik az eddigiekhez képest. A részletekre való nagyítás lehetősége például már mobilon is elérhetővé válik az iOS és Android alkalmazásokban, amit még augusztusban kezdtek el tesztelni, a Premium felhasználókkal, mostantól azonban mindenkinek lehetősége lesz használni.

Megújul a navigációs sáv is, amivel a videók egyes részeihez jóval könnyebb lesz eljutni. Mivel ehhez már egy előnézeti képeket is kapunk, így pontosabban találhatjuk majd meg az általunk keresett jeleneteket. Ez persze bármikor jól jöhet, de a YouTube szerint főként akkor lehet hasznos, amikor egy oktatóanyagnál szeretnénk többször is megtekinteni az egyes lépéseket.

Vizuális fronton érkezik egy új környezeti mód, amely az alkalmazás háttérszínét a videóhoz igazítja. Nate Koechley, a YouTube UX igazgatója egy blogbejegyzésben ezt úgy írta le, mint egy finom hatást, amely kihasználja a dinamikus színmintákat, nagyobb hangsúlyt helyezzenek a fontos tartalomra, de itt még nincs vége az újításoknak.

Fotók: YouTube

Szót kell ejteni még az ambient módról is, ami a videók lejátszási listáinál is elérhetővé válik, amennyiben a sötét téma engedélyezve van, így pedig a háttér még sötétebbnek fog tűnni az egyes eszközökön. A YouTube-linkek is megújulnak, mivel azok mostantól gombokként jelennek meg, de a kedvelés, elutasítás, megosztás, letöltés és mentés gombokat is átdolgozták. Utóbbiak a korábbinál kevesebb hangsúlyt kapnak majd, míg a feliratkozás gomb az eddiginél is jobban ki lesz emelve.

A felsorolt frissítések egyelőre még nem jelentek meg mindenkinél, de idővel egyre több helyen találkozhatunk majd az új grafikákkal, függetlenül attól, hogy számítógépről, tabletről, telefonról, vagy éppen televízióról használjuk a YouTube-ot.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram