2022.11.16.TomiSpark

Fontos változást jelentett be a YouTube

A jogvédett dalok közül mostantól kezdve akár 60 másodpercnyit felhasználhatunk a Shortsban feltöltött videóink alá. Erről a héten tett bejelentést a népszerű videómegosztó, mely ezzel is tovább növelné a rövid filmekre létrehozott alkalmazásuk értékét.

A TikTok sikerét nehéz überelni a rövidke videók kategóriájában, a YouTube Shorts azonban egészen szépen fejlődik, amit a november 15-én tett bejelentésük is nagyszerűen példáz. A vállalat ugyanis közölte, hogy az eddigi 15 másodperces időkorlát helyet akár 60 másodpercet is felhasználhatunk az olyan dalokból, melyek licencelve vannak.

Gyorsan tegyük hozzá, hogy bizonyos számok esetében továbbra is a régi limit marad érvényben az egyes szerződések miatt, de a legtöbb zenénél már nem kellesz emiatt aggódniuk a felhasználóknak. Azt, hogy melyik dalra, milyen korlát vonatkozik, az audio picker fül alatt tekinthetik meg, így biztosak lehetnek a dolgukban.

Fotó: YouTube

Mivel a lemezkiadók gyakran automatizálják a szerzői jogok érvényesítését, ez sokszor túlbuzgó követelésekhez vezet, így sok tartalmat tiltottak már le azért, mert jogvédett zene ment alatta, de előfordult már olyan is az Engadget hírei szerint, hogy néhány hang miatt bélyegezték meg az adott tartalmat.

Ezt a csorbát kiküszöbölve jön tehát az újítás, amivel a YouTube azt reméli, hogy közelebb zárkózhat a kategóriabeli legfőbb riválishoz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram