2023.07.18.TomiSpark

Fontos változások jönnek az emojikat illetően

Az emoji világnapja alkalmából az Emojipedia oldalán már megtalálhatók a várhatóan 2024-ben megjelenő legújabb hangulatjelek, ám eközben a Google modernebb megjelenést adott a régieknek. Utóbbi készletében ugyanis animálták a jól ismert emojikat. Mutatjuk, mivel kell számolnunk a közeljövőben.

Mint sok más dolognak, így az emojiknak is van világnapja, mégpedig július 17-én, ennek örömére pedig az Emojipedia tudatta mindenkivel, melyek lehetnek a hamarosan megérkező újdonságok. Az alábbi fotón látható hangulatjelek persze még nem véglegesek, ezeket ugyanis szimpla vázlatként kell kezelnünk, addig a pontig, amíg a Unicode jóváhagyja azokat. Az is más lapra tartozik, hogy az egyes operációs rendszereken vagy a közösségi oldalakon milyen formában jelennek majd meg, de általában az itt kiadott lista megfelel a valóságnak.

Ezek alapján vélhetőleg 2024-ben érkezhetnek meg az olyanok, mint a fejét rázó vagy a bólogató emoji, a lime, a gomba, az elszakadt lánc, de például annak a főnixmadárnak is lesz saját hangulatjele, amelyet a legtöbben talán a Harry Potterből ismerhetnek. Ezeken túlmenően jönnek még új változatok a már meglévőkből is, összesen 108 felfrissített emoji várható, többek között új bőrszín és hajszín kombinációkkal.

A Google is komoly frissítéssel készül

Miközben a legtöbb portál a legújabb emojikkal volt elfoglalva, a Google szépen csendben megcsinálta a legtöbbet használt jelek animált változatát. Ahogyan az a videón is látható, gyakorlatilag életre keltették a szokásos mosolygós, nevetős, sírós, kacsintós és ehhez hasonló arcokat. Ez már most is elérhető, de sajnos csak a béta változatban, arról pedig egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikor válik globálisan elérhetővé, ám a kipróbálásra mindenkinek megvan a lehetősége.

Ehhez elég ide kattintani, a Google oldalán ugyanis mindegyiket megtekinthetjük mozgás közben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram