2022.10.03.TomiSpark

Fontos változás jön az USB eszközök piacán

Mostantól kezdve az egyszerűsített logót tüntetik fel a kábelek és az egyéb eszközök csomagolásán, hogy azok érthetőbbek, valamint könnyebben áttekinthetők legyenek. Erről határozott nemrégiben az USB-IF.

Az USB Implementers Forum szakembereinek döntése értelmében ettől a negyedévtől kezdve kivezetésre kerülnek a SuperSpeed és az USB4 márkanevek. Az The Verge hírei szerint ez a határozat a szélesebb körű, az USB-szabványok átnevezésére irányuló törekvésének részét képezik, miután már tavaly is új logókat vezettek be a kábelek és portok csomagolásain.

Az USB-IF elnöke és vezérigazgatója, Jeff Ravencraft a portálnak nyilatkozva elmondta, hogy a frissített márkajelzés által az emberek jobban megérthetik, mire képesek a szabványok az adatátviteli tempó, a teljesítmény, valamint a töltési sebesség tekintetében. Ennek köszönhetően a SuperSpeed USB 10Gbps helyett csak az USB 10Gbps, míg az USB4 20Gbps felirat helyén az USB 20Gbps kifejezések lesznek használatosak, miközben az USB-IF által tanúsított USB-C kábelek adatátviteli sebességet és a töltési teljesítményt is fel kell majd tüntetniük.

A frissített márkajelzés az év végétől jelenhet meg a címkéken és a csomagolásokon, a márkajelzési irányelvek pedig minden olyan termékre vonatkoznak, amelyek bármilyen típusú USB-porttal rendelkeznek, kivéve az USB 1.0-t, amellyel manapság már amúgy sem találkozhatunk, illetőleg ugyanez a helyzet az USB 2.0-val.

Ehhez fontos hozzátenni, hogy a fentebb leírtak kizárólag az USB-IF által tanúsított eszközökre és kábelekre vonatkoznak, mivel azonban egy nyílt szabványról van szó, (ellentétben például a Thunderbolt 4-el) így valójában a gyártók dönthetnek másképp is, bár sok értelme nem lenne.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram