2023.09.24.TomiSpark

Fontos változás előtt a Digi, a Vodafone és az Antenna Hungária szolgáltatásai

Az eddigieknél modernebb és személyre szabottabb televíziós szolgáltatásban reménykedhetnek azok, akik a címben említett cégeknél rendelkeznek előfizetéssel. A napokban megjelent információk szerint a svájci Kudelski Nagra OpenTV megoldásainak köszönhetően a 4iG leányvállalatainál korábban még nem látott újdonságok érkezhetnek.

A Média1 oldalán megjelent cikkre hivatkozva több hazai portál is beszámolt róla, hogy hamarosan megújulhatnak a Digi, a Vodafone és az Antenna Hungária televíziós szolgáltatásai, utóbbi esetében vélhetőleg a mindigTV. Néhány napja a svájci Kudelski vállalat hivatalos oldalán adtak ki egy közleményt, amelyben bejelentették, hogy a jövőben már a 4iG égisze alá tartozó szolgáltatások is a Nagra OpenTV Video Platformra, illetőleg a NAGRA Security Services Platformra épülnek majd.

Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy nemsokára az ügyfelek gyakorlatilag minden létező eszközön személyre szabott szolgáltatásokhoz juthatnak. Ez tehát a kábel, az IPTV vagy éppen a mobilstreaming esetében is így lesz, de a beszámolók szerint az új platform akár a játékok elérését, VR-élményeket, illetőleg az olyan igény szerinti előfizetéses szolgáltatásokat is lehetővé teszi, mint az SVOD (Subscription Video on Demand), továbbá a TVOD (Transactional Video on Demand). Utóbbiak alatt értjük az olyan lehetőségeket, amikor csak egy-egy műsorért fizetünk, illetőleg az olyan streamingeket is, mint mondjuk az HBO Max vagy a Netflix, ahol havidíj ellenében férünk hozzá a tartalmakhoz.

Fotó: Kudelski

Az Open TV Video platform révén több eszközről, több hálózattípuson, akár otthonainktól távol is igénybe vehetjük a szolgáltatásokat, ennek bevezetése pedig az említett cégeknél a 3SS, a Sagemcom és az XroadMedia közreműködésével jöhet létre. Ennek köszönhetően a megoldások működni tudnak majd a Sagemcom régebbi és újabb típusú set-top-boxain is, de FireTV-re, AppleTV-re, okostévékre és más mobileszközökre is támogatást nyújtanak hamarosan.

Minderről a magyar oldalon is megszólaltak, a Kudelski közleményében Bányai Istvánt, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját idézték, aki elárulta, hogy a Nagra logikus választás volt, mivel új generációs TV-platformra volt szükségük, ezáltal pedig a migráció is zökkenőmentesen megy majd végbe, javítva és jövőbiztossá téve szolgáltatásaikat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram