2023.05.21.TomiSpark

Fontos újítást kapott az Instagram

Eddig csak szöveges formában tudtunk reagálni az egyes posztokra, innentől kezdve viszont arra is megvan a lehetőségünk, hogy akár GIF-ek formájában is megtegyük ezt.

A GIF-es reakciók az önkifejezés egyfajta módjának tekinthetők, éppen ezért a Meta részéről is úgy látták, megvan az értelme annak, hogy lehetőséget adjanak az Instagram felhasználóinak arra, hogy a rövid ismétlődő feltételeket kommentek formájában is elérhetővé tegyék.

A Facebook felületein ezt már hosszú ideje megtehetik a felhasználók, mostantól viszont az Instán is így lesz. Ennél is nagyobb változás azonban, hogy a GIF-eket a Reels videók és fényképek alatt pörgethetjük majd.

Fotók: Instagram

Az biztos, hogy ezáltal szórakoztatóbbá válik majd a platform, az újdonság pedig könnyedén elérhető már most is. A hozzászólásoknál elég könnyedén felismerhető lesz majd a GIF-ek ikonja, amelyre rákattintva a GIPHY elképesztően széles kínálatából választhatnak.

Ezen túlmenően szintén újítás lesz, hogy a Reels-videók esetében új szerkesztési eszközöket kapunk. Egyetlen helyen lesz elérhető a videóklipek kezelése, a feliratok, a hangsávok, a lejátszási sebességre vonatkozó beállítási lehetőségek, de a matricák kezelésére is esélyt kapunk ugyanott. A komplexebb szerkesztő még nem mindenkinek elérhető, de hamarosan globálisan megjelenik mindenkinek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram