2022.03.07.TomiSpark

Fontos lépés jöhet az Xbox Cloud Gaming életében

A Microsoft felhőalapú játékszolgáltatása napról-napra egyre nagyobb és népszerűbb lesz, az viszont továbbra is sokak számára problémás, hogy néhány kivételtől eltekintve a platform kizárólag a kontrollereket támogatja. Hamarosan viszont az egér és a billentyűzet is alkalmazható lesz a játékosok számára.

A felhőalapú platformokra elég nagy igény mutatkozott, amit eddig tökéletesen használt ki a Microsoft. Az Xbox Cloud Gaming 2020-ban indult, azóta pedig már 26 országban érhető el, köztük Magyarországon is.

A szolgáltatásnak sok pozitívuma van, ám egyik nagy hátránya, hogy egy Xbox kontroller kell a használatához, igaz bizonyos játékok esetében az érintőképernyős irányítás is elérhető volt. A játékosok jelentős része persze eddig is nagyon örült volna az egér + billentyűzet kombinációnak, ám egészen mostanáig nem került szóba komolyan a dolog.

A napokban azonban változott a helyzet, amiről az a Jörg Neumann beszélt egy YouTube videón belül, aki redmondi cég egyik igazi nagy dobásáért, a Microsoft Flight Simulatorért felel.

„Az induláskor a Microsoft Flight Simulator a szabványos kontrollereket támogatta a felhőalapú játékhoz. A csapattagok viszont elkezdtek kísérletezni az érintőképernyős, és a gyro-vezérléssel is, továbbá izgatottan várják az egér + billentyűzet felkarolását, amikor az elérhetővé válik a platformon. Egyelőre még nincs konkrét időpont, amiről beszámolhatunk” – nyilatkozta Neumann a The Verge számára.

A szakember azok után beszélt erről, hogy a videóban a szimulátoruk jövője volt a téma, itt pedig szó esett az irányításról is. Mindez annál is inkább esedékes, hogy a riválisoknál, így például a Google Stadia esetében már lehetőség van az egér és a billentyűzet alkalmazására.

„Remélem, hogy júniusig elkészül, de soha nem tudom megmondani. Mindenki így akarja és én is ezt szeretném. A giroszkóp igazából nagyszerű lenne, mert jobban beleélheted magad a repülőgép vezetésének élményébe” – tette hozzá.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram