2022.12.23.TomiSpark

Fontos biztonsági frissítést kap a Gmail

Lehetővé válik a végpontok közötti titkosítás egy újítás által a Google levelező szolgáltatásában. Az üzenetküldők többsége már rendelkezik ilyennel, de a hírek szerint most a Gmail is felzárkózik.

Azok a felhasználók, akik előfizettek a Google Workspace programcsomagra, már tesztelhetik a Gmail egyelőre még csak béta-verzióban létező újdonságát. Ennek célja, hogy olyan titkosítást kaphatnak, amelyet a Google szerverei sem tudnak visszakövetni.

Az ügyfelek Enterprise Plus, Education Standard és Education Plus fiókokkal kapnak lehetőséget, amihez egy kérvényt kell kitölteni a Google támogatási központján keresztül. A Gizmodo hírei alapján január 20-ig lehet jelentkezni, akik pedig megkapják a kellő hozzáférést, azok a továbbiakban egy lakatot ábrázoló ikonra kattintva tudják bekapcsolni a szóban forgó titkosítási módot.

A portál az újításról megkereste a céget, melynek szóvivője, Ross Richendrfer árult el néhány részletet a fejlesztésről.

„Ez a Workspace szolgáltatásaiban nagyon fontos a felhasználóink számára. Az ügyféloldali titkosítás különösen előnyös az olyan szervezetek számára, amelyek érzékeny vagy szabályozott adatokat tárolnak, például szellemi tulajdont, egészségügyi nyilvántartásokat vagy pénzügyi adatokat” – összegezte Richendrfer.

Az ügyféloldali titkosítás egyébként már létezik a Google-nél, de mostanáig nem jelent meg a Gmail felületein. Korábban a felhőszolgáltatásukban tették lehetővé, hogy a táblázatok és a dokumentumok titkosíthatók legyenek, ám a Gmail-ben megjelenő funkció néhány korlátozást is magával hoz. Ennek aktiválásával ugyanis az emojik, az aláírások, és a Smart Compose nem lesznek elérhetők.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram