2022.06.26.TomiSpark

Fokozottabban ellenőrzi majd a felhasználók életkorát az Instagram

A népszerű képmegosztó alkalmazásban új funkciókat tesztelnek, hogy még biztonságosabbá tegyék ezzel a felületet. A fejlesztők főként a kiskorúakra koncentrálnak majd.

Fontos bejelentést tett a héten az Instagram. A közösségi oldal részéről elárulták, hogy olyan új funkciók bevezetésére készülnek, amivel hitelesebben ellenőrizhetik le a felhasználók valós életkorát. Itt szó lehet majd a videó szelfikről, a felnőtt barátok kezeskedéséről, valamint a személyi igazolvány megadásáról.

Ezeket elsőként az Egyesült Államokban kezdik el kipróbálni, azoknál a felhasználóknál, akik 18 év alatt megpróbálták megkerülni a szabályozásokat, és korhatárra vonatkozó korlátokat. A hivatalos közlemény szerint amennyiben a felhasználókat személyazonosító igazolvány, például útlevél vagy jogosítvány megadására kérik, a Meta 30 napig tárolja azt a szerverein, mielőtt törli.

Fotó: Instagram

A Techcrunch úgy tudja, hogy a felhasználók akár azt opciót is választhatják, hogy néhány barátjuk kezeskedik értük a felületen, ehhez viszont legalább három másik felnőtt emberre lesz szükség, az Instagram pedig véletlenszerűen kiválaszt egy listát hat olyan emberből, akik megfelelnek a kritériumoknak. Ezeknek a felhasználóknak nem lehet új fiókjuk, és nem kezeskedhetnek másokért egyidejűleg.

A vállalat részéről azt is elmondták, hogy olyan mesterséges intelligenciát használnak majd, amely képes megbecsülni a felhasználók életkorát a videós szelfikben. A vállalat a londoni székhelyű Yoti digitális azonosító céggel dolgozik együtt, amely megvizsgálja a fájlt, becslést készít, majd törli az adatokat.

A korellenőrzés a szigorúbb szabályozás miatt egyre gyakoribb funkció a fiatalabb felhasználók által használt közösségi alkalmazásokban. Egy másik, a Z generációs felhasználókat kiszolgáló cég, a Yubo nemrég szintén bevezette saját korbecslő technológiáját.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram