2023.01.05.TomiSpark

Fogyatékkal élők számára készített kontrollert a Sony

Egy nagyon összetett projektbe vágta bele fejszéjét a redmondi vállalat, igaz nem ők az elsők a piacon, akik ilyesmire adták a fejüket. Korábban már a Microsoft is kiadott olyan termékeket, amivel a fogyatékkal élőket segítik abban, hogy ők is átélhessék a játék élményét, most pedig a Sony is így tett.

A 2023-as CES valószínűleg még sok meglepetést tartogathat számunkra, az egyik pedig éppen a Sony részéről érkezett meg január 5-én. A cég ugyanis ekkor mutatta be a nagyközönségnek a Project Leonardo nevű fejlesztését.

Ennek jegyében egy olyan kontrollert fognak létrehozni, amelynek köszönhetően sokat segíthetnek azon felhasználók számára, akik különböző fizikai korlátokkal kell megküzdjenek a mindennapok során. Ezt a Sony a bemutatóban elhangzottak alapján egy igazán egyedi eszközzel igyekszik orvosolni, amit a AbleGamers és a SpecialEffect szervezeteivel közösen dolgoztak ki.

Fotók: Sony

Sajnos egyelőre még kész termékről nem beszélhetünk, csak a prototípust mutatták meg az érdeklődők számára, de már ez is adott egy képet arról, ami majd a jövőben érkezhet. A szokatlan külsejű kontroller kerek formát öltött, a rajta lévő gombok alapesetben ugyanazok, mint a PS5 DualSense kontroller esetében, de ezek könnyedén karibrálhatók. A funkciók szoftveresen is átrendezhetők, így alkalmazkodva még jobban a felhasználójához.

A vezérlőn ezeken kívül helyet kapott még négy darab 3,5 mm-es jackcsatlakozó, ezáltal akár külsős kiegészítők is ráköthetők, de természetesen egy normál PlayStation 5 kontrollerrel is együtt tud működni, ha esetleg multiplayer játékról lenne szó.

Bár a sajtóanyag és az elmondottak abszolút üdvözlendők és impozánsnak mondhatók, egyelőre nem tudni, mikor lesz megvásárolható az esztköz, továbbá az áráról sem közöltek információkat, vagyis most még csak találgatni lehet ezzel kapcsolatban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram