2022.02.10.TomiSpark

Fizetési terminálként működhetnek majd az Apple telefonjai

Új funkcióval bővülhetnek az iPhone-ok. A korábbi híreknek megfelelően hamarosan már a Tap to Pay is megjelenhet a készülékeken.

Egy ideje már arról szóltak a hírek, hogy az Apple forradalmasítani szeretné a fizetési módokat, ezáltal pedig igyekszik egyszerűbbé tenni az emberek életét. A jövőben ugyanis az iPhone-ok NFC chipjét használják fel ahhoz, hogy azok terminálként is üzemelhessenek amikor valaki mobillal, kártyával, vagy hasonló eszközökkel szeretne fizetni, feltéve, ha tartalmaznak NFC egységet.

Mivel a jelenlegi hordozható terminálok működése sokszor hagy némi kívánni valót maga után, így ez mindenképp egy jelentős lépés lehet a vállalat részéről, amennyiben jó munkát végeznek. Az új fejlesztés az iOS 15.4-en fog futni a tesztidőszakban, ahol a fejlesztők és a tesztelők érhetik el első körben.

Az Apple hosszú távú célja, hogy segítsen az olyan vállalkozókat, akik hasonló terminálokat üzemeltetnek, de ezzel az érintésmentes fizetés elterjedésében is nagy szerepet játszhatnak. Utóbbi már a koronavírus okozta helyzet hatására is népszerűbbé vált, ám még mindig nem vette át teljesen a hagyományos terminálok helyét.

Ami fontos, hogy meglévő telefonokon is működhet a friss funkció, ám nem mindegyik iPhone esetében. Noha NFC chipet több korábbi modell is kapott, ennek ellenére csak az iPhone 8 utáni szériák lettek támogatottak, a hivatalos megnevezés szerint legalább egy XS-re lesz szükség a Tap to Pay használatához.

Itt is ugyanolyan adatvédelmi eljárást alkalmaznak majd, mint az Apple Pay esetében, ami pedig még szintén lényeges, hogy a működtetéshez olyan fizetési szolgáltatásra lesz szükség, amely képes a tranzakciók kezelésére.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram