2021.11.24.TomiSpark

Feltámad a Winamp

Ha olyan dolgokat akarunk felsorolni, amelyek kiválóan jellemzik a 2000-es éveket, akkor ez a zenelejátszó egyszerűen nem maradhat ki. Egy ideje már pletykálnak a visszatérésről, most azonban elég komoly tervekről számoltak be a fejlesztők.

A zenelejátszó első verzióját 1997-ben adták ki, a népszerűsége pedig gyakorlatilag töretlen volt egészen addig, amíg a streaming szolgáltatások nem kezdtek el utat törni maguknak. Sokan nőttek fel úgy, hogy a zenehallgatás szinte egyet jelentett a Winamppal, ám idővel ez is megváltozott.

Bár az applikációt rengetegen szerették, ahogy az iTunes, a Deezer vagy éppen a Spotify egyre több felhasználót vonzott be, úgy egyre kevésbé koncentráltak a fejlesztők is a Winampra, melyhez 2013-ban jött ki az utolsó frissítés. A hírekben néha megjelent persze a visszatérés lehetősége, de ebből egészen idáig nem lett semmi.

Ma már a legtöbb ember csak nosztalgiával gondol vissza az alkalmazásra, de talán lehet, hogy pont ez segíti majd az újabb elterjedését. A winamp.com oldalon már a bétatesztre is jelentkezhetnek a bátrabbak, a készítők pedig nagyon bizakodóak.

„A megújult Winamp bárhol összeköt majd a zenével és közelebb visz téged a kedvenc művészeidhez. Az általad kedvelt podcastjaid és rádióállomásaid otthona lesz” – idézi a fejlesztőket az Ubergizmo.com

Az oldal információi szerint nem csak egy egyszerű frissítést kapunk majd, mivel a brand tulajdonosa, az AudioValley egy streaming platformot szeretne létrehozni, ez pedig egy ilyen ismert névvel akár még sikeres is lehet, viszont nem lesz egyszerű a feladatuk, hiszen a versenytársak már jó pár éve építik a saját márkájukat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram