2021.12.17.TomiSpark

Félrevezette felhasználóit a Deezer

A népszerű streamingszolgáltató megemeli árait januártól kezdve Franciaországban, viszont az erről szóló tájékoztató üzenet nem volt egyértelmű az emberek számára, a lényeget információkat ugyanis sokan nehezen vették észre.

A zenestreaming piaca folyamatosan növekszik, egyre több ember használja ezeket a szolgáltatásokat és a lehetőségek száma is nagyobbá vált. A Deezer hazánkban is elég sok felhasználót tudhat a magáénak, igaz itthon a Spoftiy talán jobban elterjedt, mint francia riválisa.

A 2007-ben alapított szolgáltató természetesen nem szeretne lemaradni a vetélytársakhoz képest, ezért jövőre új fejlesztéseket vetnek be, aminek viszont egy áremelés lesz az eredménye. A Frandroid nevű oldal információ szerint a Deezer nemrégiben minden előfizetője számára emailt küldött, melyben tájékoztatják őket a változásokról, ám ezt sokan sérelmezték.

Az üzenet tartalma szerint, klasszikus előfizetés ára 9,99 euróról 10,99 euróra emelkedik, míg a családi csomag a korábbi árhoz képest 3 euróval többe, vagyis összesen 17,99-be kerül majd. A vállalat mindezt azzal indokolja, hogy hamarosan bevezetésre kerül a High Fidelity (Hi-Fi), hangzás opciója, melynek előnyeit számítógépen, Androidon, iOS-en és hamarosan Xboxon, Chromecaston és gyakorlatilag minden olyan helyen élvezhetik, ahol az alkalmazás elérhető.

Mindezzel nem is lett volna baj, viszont a levélben szinte csak arról van szó, hogy a dalokat jobb hangminőségben lehet hallgatni, az árak emelkedéséről és ennek pontos időpontjáról (2022.január 18.) viszont csak ennek végén írnak, vagyis kissé elrejtették a fontosabb részleteket.

Aki akarta persze megtalálta, de rengetegen gondolták úgy, hogy a Deezer félrevezette őket, ezért egy hivatalos indoklás is érkezett az üggyel kapcsolatban, melyben a cég globális marketingvezetője beszélt őszintén a helyzetről.

„12 év után továbbra is be kell fektetnünk az alkalmazásba és a tartalomba, ehhez viszont szükségünk van az ügyfeleinkre. Ezzel az általunk támogatott művészek, zeneszerzők, producerek és előadók 70%-a jól jár, miután a zeneiparral való szolidaritás vágya is megvan. A Deezer ma a zenei alkotások vezető finanszírozója Franciaországban, ami tavaly közel 200 millió euró értékben történt meg. Elfogadjuk ezt, de a fejlődéshez egy kicsit több pénzt kell keresnünk” – mondta Louis-Alexis de Gemini a Franceinfo számára.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram