2022.02.27.TomiSpark

Feketében is elérhető a Google

Bár a népszerű keresőoldalt már korábban is használhattuk sötét módban, eddig inkább egy szürkés árnyalatot láthattak a felhasználók. Egy ideje azonban ez is megváltozott és a funkció aktiválása után egy fekete alapú hátteret kapunk.

Folyamatosan egyre több helyen érhető el a keresőóriás sötét funkciója. Az opció már régóta létezik, és szinte minden ismert közösségi oldal bevezette már, ám szinte mindenkinél különböző megjelenést tapasztalhatnak a felhasználók.

A Google esetében egy sötétebb, de inkább szürkés színű árnyalatot kaptunk, ami bár kevésbé terhelte a szemet és a hardverek is energiát spóroltak vele, a mostani módosításokkal ez hatványozottan igaz. A 9to5Google nemrég ugyanis arról számolt be, hogy a korábbiakkal ellentétben, az alkalmazások mellett már a webes kereső is teljesen fekete lett.

A sötét mód korábban szürkés árnyalatot kapott - Forrás: 9to5Google

Mindez azt jelenti, hogy már a böngészőből is kímélhetjük az eszközeinket, mivel az OLED technológiás képernyők esetében ez kisebb energiafogyasztást jelent, a Google pedig igyekszik minél szélesebb körben elérhetővé tenni ezt az újítást.

Kutatások alapján a sötétebb képernyő abban is segít, hogy jobban aludjunk, hiszen így az eszközök kevesebb kékfényt bocsájtanak ki, de a fentebb említett OLED kijelzős notebookok üzemideje is hosszabbá válik ennek köszönhetően.

A módosítások óta egyértelműen fekete hátteret kapunk

A böngészőben azonban egyelőre picit macerás elérni ezt a módot. Ahhoz ugyanis, hogy a fekete hátteret megkapjuk, muszáj rákeresni valamire, utána viszont a Gyorsbeállításoknál megtalálhatjuk a megjelenítés menüpontot, ahol a felugró három lehetőség közül a sötét móddal hívhatjuk elő.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram