2024.04.28.TomiSpark

Fantasztikus videószerkesztőt villantott az Adobe

Állításuk szerint új fejlesztésük révén a videók felbontását akár a nyolcszorosára tudják javítani minden kellemetlen hozadék nélkül. Bemutatkozik a VideoGigaGAN.

A The Verge arról írt a napokban, hogy az Adobe előállt a megnevezett szoftverrel, miután munkatársaik egy generatív mesterséges intelligencia modellt fejlesztettek. Ezáltal az elmosódott videókat akár nyolcszorosára képes felskálázni eredeti felbontásukhoz képest. Az április 18-án közzétett tanulmányban az Adobe részéről azt állítják, a VideoGigaGAN felülmúlja a többi Video Super Resolution módszert, mivel finomabb részleteket tud biztosítani anélkül, hogy az MI-vel való munka bármilyen furcsaságot eredményezne.

A cég arra alapozott, hogy a generatív adverzális hálózatok (GAN) hatékonyak az állóképek nagyobb felbontásra történő felskálázására, de ugyanezt nehezen tudják megtenni videók esetében anélkül, hogy villódzást és más nem kívánt artefaktumokat hoznának létre. Más felskálázási módszerekkel ez elkerülhető, de a kapott felvételek nem lesznek valami túl élesek. A VideoGigaGAN célja, hogy mindkét világból a legjobbat nyújtsa - a GAN-modellek magasabb kép/videóminőségét, kevesebb villódzással vagy torzítási problémával a kimeneti képkockák között.

Fotók: Adobe

Az Adobe által biztosított demóklipek néhány finomabb részlete teljesen mesterségesnek tűnik, mint például a bőr textúrája és a ráncok, ám ettől függetlenül a látottak elég lenyűgözők. Ez azonban csak egy kutatási előnézet, így nincs garancia arra, hogy az Adobe a VideoGigaGAN-t elérhetővé teszi a fogyasztók számára a Creative Cloud szoftvereken, például a Premiere Pro-n keresztül.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram