2021.12.01.TomiSpark

F1-es autó alkatrészeiből készítettek gördeszkát

A Formula-1-ben látott versenygépek bonyolult szerkezetek, amire rengeteg pénzt és időt szánnak a csapatok, ugyanakkor a sportág igyekszik a környezetvédelemre is felhívni a figyelmet. A Mercedes most az újrahasznosítás jegyében gyártott sporteszközt a padlólemezből fa eleméből.

A Formula-1 egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy minél zöldebb legyen, az pedig a legfontosabb célkitűzések egyike jelenleg, hogy minél hamarabb karbonsemlegessé válhasson a versenysorozat. Ezért több lépést is tettek már, néhány hete igyekeznek minél több helyen reklámozni, hogy a világ leghatékonyabb hibrid erőforrásait működtetik a gyártók, valamint az üzemanyagok tekintetében is forradalmi változásra készülnek, 2030-ra ugyanis szeretnének teljesen szintetikus üzemanyagokat használni.

Olyat, hogy egy csapat vagy egy autógyártó valami új dologba kezdjen és a megszokottól eltérő dolgot készítsen, korábban is láttunk már, legyen szó olyan utcai autóról, melyben F1-es technológiákat alkalmaztak, vagy éppen kerékpárokról, gördeszkát viszont még nem adtak el egy F1-es csapat márkaneve alatt sem.

Idén már ez is megvalósult, ha pedig valaki ezt szeretné karácsonyra a fa alá tenni, akkor erre is van lehetősége, amennyiben megvásárolja a hivatalos F1 Authentics boltban 599 fontért, ami jelenlegi áron, durván 250 000 forintnak felel meg. A terméket a Mercedes alakulatának köszönhetjük, akik a 2015-ös autóik padlólemezének fa eleméből gyártották le a deszkát.

A hivatalos leírás alapján minden darab a W06 Hybrid versenyautóból származik, melyen a csapat logója mellett az akkori versenyzőpáros, vagyis Lewis Hamilton és Nico Rosberg rajtszámai is feltűnnek, továbbá legfeljebb 100 kilóig terhelhetőek és mindössze száz darabot készítettek belőle, így tehát limitált termékről beszélhetünk.  

A 2015-ös szezonban a Mercedes hatalmas fölényben volt és főként Rosberg és Hamilton csatájáról szolt az év, melyből utóbbi jött ki győztesen. Az istálló könnyedén megnyerte a konstruktőri bajnokságot, a brit pilóta pedig ekkor szerezte meg pályafutása harmadik világbajnoki címét.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram