2023.02.17.TomiSpark

Ezúttal töltőkábelekhez adott ki frissítést az Apple

A cég egyik legnagyobb erénye, hogy a termékeikhez elég sokáig biztosítják a megfelelő támogatást, valamint a frissítéseket, arra viszont talán kevesen számítottak, hogy ezt az általuk kiadott vezetékek esetében is megteszik. A cupertinóiak ezúttal a kétméteres USB-C – Magsafe 3 töltőkábelre dobtak rá egy firmware-frissítést.

Nem vicceltek az Apple részéről, hiszen hivatalosan is kiadták a frissítést a napokban. Az Apple Insider nevű portál beszámolója szerint a 3.1.12 verziószámú frissítés magától települni fog, amint azt a mágneses véggel csatlakoztatjuk a laptopunkhoz. Ez nagyjából annyit tesz, hogy a felhasználóknak semmilyen külön teendője sincs.

Ez talán nem is baj, mivel az emberek többsége (ami a cikk alatti kommentekből is kiderült) elég értetlenül áll az Apple lépése előtt, mondván mégis mit lehet frissíteni egy töltőkábelen? Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy egy firmware-frissítésről van szó, amit általában javításokként lehet értelmezni, ebben az esetben pedig előfordulhat, hogy a biztonsági javításokról van szó, de az sem kizárt, hogy a töltési teljesítményen csiszolnak ezzel.

A frissítést a 2022-ben kiadott M2-es MacBook Air és a 14 inches MacBook Pro, továbbá a 2021-es kiadásnál újabb 16 inches MacBook Pro modellek esetében használt kábel kapja meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram