2022.02.15.TomiSpark

Ezúttal egy focis játék lehet az internet kedvence

A Wordle elképesztő sikereket ért el eddig az egyszerűségével, a Missing11 pedig egy már korábban kitaposott úton juthat egészen magasra. Aki hosszú évek óta követi a labdarúgást könnyen megszeretheti ezt az újdonságot.

Ahogyan azt már korábban is megírtuk, a szókereső játékoknak számtalan verziója létezik és az internetnek hála elég könnyen rábukkanhatunk ezekre. Bár elég bő a választék, mégis a rettentően könnyen felfogható Wordle vált igazi szenzációvá tavaly december óta.

Ehhez a 2021 végén hozzáadott plusz opció kellett, azóta ugyanis emojik formájában a Twitteren is megoszthatóak az általunk elért eredmények, amit a felhasználók zöme örömmel kihasznált. A sikerreceptet a Missing11 is igyekszik követni, ám ez játék a Wordle-el ellentétben egy konkrét célcsoportot célzott meg.

Ők a labdarúgás szerelmesei, azok a focirajongók, akik fejből tudják a különböző mérkőzések eredményeit, igyekeznek alaposan utána nézni a dolgoknak és általában képben vannak a csapatok összetételével.

Noha ebben az esetben is egy szókeresőről van szó, a labdarúgó csapatok felállásaira épülő játékban a feladat, hogy egy adott együttes kezdő 11-ét tudjuk kitalálni. Ebben a nehézség, hogy ugyan a match info fül alatt megkapjuk azt az információt, hogy melyik egykori találkozóról van szó és annak eredményét is közlik, azt azonban nem, hogy melyik csapat kezdőjét kaptuk meg.

Tanulva a Wordle ügyességéből, ezen keresztül is megoszthatjuk a próbálkozásaink végkifejletét a Twitteren, ráadásul a Today's Results gombot megnyomva mások posztjait is egyből láthatjuk. Mivel erre is elég könnyen rákattantak az emberek, így mindenképp sikeresnek mondható az ötlet, főként, hogy a világ egyik legnépszerűbb sportágáról van szó.

Látva az eddigieket így akár egy szép jövő is állhat a játék előtt, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ezzel alapvetően egy adott réteget érnek el a készítők, vagyis a világelsőség némileg távlatinak tűnik jelenleg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram