2023.05.10.TomiSpark

Ezt tudja az érintős tokkal rendelkező JBL Tour Pro 2

Az innovációk a fülhallgatók terén is megjelennek, a JBL pedig ebben is szeretne az élen járni. A megszokott kiváló hangzás mellett ugyanis az extra funkciók terén szintén megpróbáltak valami nagyot alkotni, a látványra pedig abszolút nem lehet panaszunk, főként a töltőtok miatt, ami egy érintőképernyőt is tartalmaz.

A JBL Tour Pro 2 jelenleg itthon 120 ezer forint körüli áron kapható meg, ami viszonylag magasnak tűnhet egy vezeték nélküli fülesért, de valójában elég sok mindent kapnak ezért cserébe a leendő vásárlók. Az Engadget nemrégiben tesztelte le a terméket, a portál részéről pedig egészen jó véleménnyel voltak róla.

A Tour Pro 2-ről a kialakítását tekintve a Apple AirPods juthat eszünkbe, a dizájn pedig úgy lett megtervezte, hogy mindkét darab kapott egy-egy érintőpanelt a külső oldalon, amely a hosszú nyomások mellett egyszerű, dupla és tripla érintéseket is fogad a vezérlések esetében. Ezt egyébként személyre is szabhatjuk, a JBL Headphones alkalmazáson belül, amely egyébként is egészen sok lehetőséget kínál, de akár a tokon keresztül is módosíthatunk a beállítások egy részén.

Fotók: JBL

A töltőtok ugyanis amellett, hogy rendelkezik egy USB-C porttal, elég látványos lett azzal az érintőképernyővel, ami az elejére került. A szokásos mérethez képest így a többi tokhoz képest valamivel nagyobb lett, de az Engadget cikke szerint ez még mindig kényelmesen hordozható maradt, miközben rengeteg plusz funkciót kapunk ezáltal.

Az első bekapcsolásnál a kezdeti beállításokat is elvégezhetjük itt, később pedig olyan dolgokra segíthetünk rá, mint a zajcsökkentés, kaphatunk egy saját hangprofilt, amit az egyéni hallgatási preferenciáink által alakíthatunk ki, a korábban már említett fizikai vezérlőkön is állíthatunk, testre szabhatjuk, hogy éppen zenehallgatáshoz, vagy beszélgetéshez használjuk a készüléket, de még a térbeli hangzást is megkapjuk. Utóbbinál mi választhatjuk ki, hogy milyen hangokhoz állítjuk be, így például játékhoz, zenéhez, esetleg filmekhez.

Ami az egyéni hangprofilt illeti, az Engadget szerint kissé el lehet veszni a finomhangolási beállításokban, mivel amikor jobbá akarták tenni a basszust, akkor alapból veszített az olyan dolgok részletességéből, mint a finomabb zajok, vagy a lágyabb háttér vokálok, esetleg a gitártorzítás. Hasznos funkciókként emelték ki azonban a VoiceAware, a SilentNow és a Personal Sound Amplification nevű opciókat.

Ebből az első lehetővé teszi, hogy beállítsuk, mennyit akarunk hallani a hangunkból egy hívás közben, a SlientNow kikapcsolja a Bluetooth-t és bekapcsolja az ANC-t vagyis az aktív zajszűrést, míg a Personal Sound Amplification a hallás támogatására szolgál. 15-20 dB-nyi erősséggel növeli a a környezeti hangot, és segít a beszélgetésekben. Ha ez be van kapcsolva, akkor a bal/jobb egyensúlyt és az erősítést az igényeinek megfelelően állíthatjuk be.

A toknak egyébként az a fő célja, hogy az egyes funkciókhoz a lehető legkönnyebben hozzáférjünk egy fizikai eszközön keresztül, ami pedig jó hír ezzel kapcsolatban, hogy az érintőképernyő elvileg kifejezetten gyors, így jól teszi a dolgát. A tokban elérhető számtalan opciót oldalról oldalra lapozva görgethetjük végig, de rögtön a kezdőképernyőn megkapjuk az olyan adatokat, mint a töltöttség, illetőleg a pontos időt és a praktikus ikonokat. Ezeket a felső szélén helyezték el, de a személyes preferenciákat is figyelembe vették. Ennek érdekében létezik egy menü arra is, ha az intelligens tokot testre szabnánk. Itt beállíthatod a kijelző fényerejét, kiválaszthatsz egy képernyővédőt, engedélyezheted az üzenetértesítések/előrejelzések megjelenítését, de azt is kiválaszthatod, hogy mely funkciók legyenek elérhetők az érintőképernyőn.

Vannak persze olyan dolgok, amiket nem tudunk majd eltávolítani, de a portál beszámolója szerint egészen szépen lehet variálni a dolgokat. Fontosnak tartották viszont kiemelni, hogy a Tour Pro 2 alapértelmezett hangolása meglehetősen átlagos. Egészen jónak tartják a tisztaságos és a részletgazdagságot, de a hangzásvilág a jó mennyiségű basszus és a magas hangok mind olyan dolgok, amelyeken érdemes lehet majd az igényeinknek megfelelően módosítani, amire viszont egészen sok lehetőség kínálkozik, de mint azt fentebb említettük, ez időigényes, hiszen ha valamin változtatunk, az bizonyos részletek elvesztésének árán történik.

Javíthatunk egyébként a hangszerek hangzásán is az egyes dalokban, dicsérték az aktív zajszűrést, illetőleg a neten olvasható egyéb tesztek alapján a JBL által ígért adatok is hitelesek aránylag, amennyiben az akkumulátorról van szó. A cég az ANC használatával együtt ígért nyolc órát egy töltéssel, magas igénybevétel mellett, ami inkább hét óra volt a többségnél, de fontos kiemelni, hogy elviekben a tokon mutatott értékek nem teljesen pontosak. Érdemes némi ráhagyással kezelni ezt, mivel 25 százalékos töltöttségnél már simán előfordulhat, hogy csak 30-40 perc van hátra.

Összességében a leírtak és a bemutatók alapján úgy tűnik, hogy a JBL ismét előállt egy erős technikával, ami nagyjából azt tudja, amit ígér, az érintős töltőtok pedig főként azoknak lehet hasznos, akik nem akarnak túl sokat foglalkozni a telefonos applikációkkal, hiszen itt szinte mindenhez hozzáférünk a fülest illetően. Gyakorlatilag egy miniatűr okoseszközt kapunk egy minőségi fülhallgató mellé.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram