2023.12.23.TomiSpark

Ezt kínálják itthon a streaming szolgáltatók

Az ünnepi időszak során a legnevesebb streaming platformok is igyekeznek kielégíteni az előfizetők igényeit, hiszen tisztában vannak azzal, hogy ilyenkor rengeteg időt töltünk a képernyők előtt. Mivel sokak fejében megfordulhat, hogy egy új szolgáltatót is kipróbáljanak, így körbenéztünk, mi a helyzet jelenleg a legismertebb cégeknél, összegeztük az árakat és hogy mit adnak nekünk ezért, ha sorozatozni vagy filmezni támadna kedvünk.

Netflix

Mind közül talán ők a legismertebbek, ha filmekről és sorozatokról van szó, ám ettől még sokan vannak, akik nem szánták rá magukat az előfizetésre, netán most döntöttek úgy, hogy csomagot váltanának. Ahogy a többségnél, úgy a Netflixnél is rengeteg a saját gyártású tartalom, de sok más népszerű cím is megtalálható náluk. Ha szeretnénk az Új és népszerű menüpont alatt megtekinthetjük, mire kíváncsiak éppen a legtöbben az egyes kategóriákban, de természetesen ők is készültek az év végére. Megjelenik december végén egy spin-off az A Nagy Pénzrablásból, továbbra is elérhető az idén debütált dokusorozat a legendás labdarúgó, David Beckham életéről, a Lupin, és még sok más, ami hozzájuk köthető.

Persze a konkrét ünnepi témájú dolgok sem maradnak ki a repertoárból, ha rákeresünk a karácsony szóra, akkor például a Netflix feldobja nekünk az Ünnepek témáját, ami alatt elképesztő mennyiségű tartalmat kapunk. Jelenleg a legnépszerűbbek közé tartozik A Grincs animációs film, olyan idén debütált címek, mint a Csak egy átlagos karácsony, a Családi Cserebere vagy az Utálatos karácsony 2. évada. Ez pedig csak néhány volt abból a hatalmas kínálatból, ami az előfizetőket várja, mégpedig az alább látható árakon.

Havidíjak

Alap: 2490 forint havonta

Standard: 3490 forint havonta

Prémium: 4490 forint havonta

Disney+

Igazán komoly reklámkampányt folytatnak, lépten-nyomon belebotlik az ember valamilyen hirdetésükbe, hiszen a tévéreklámok mellett még az utcai hirdetőtáblákon is megjelennek az ajánlataik. Ez az ünnepi időszak miatt csak még erősebbnek tűnik, igaz van is mit megmutatniuk. A Disney+ kínálatában ugyanis ott vannak az olyan már bevált dolgok, mint a Marvel filmjei, a komplett Star Wars történet, a Jégkorszak filmek, a Disney Channel tartalmai és minden egyéb saját gyártású klasszikus. Utóbbiakból lássuk be, rengeteg született az elmúlt néhány évtized során, de ünnepi filmek vagy sorozatok, illetőleg premierek nélkül sem maradnak azok, akik úgy határoznak, hogy tesznek egy próbát a Disney+ szolgáltatásával.

Ami a december végi ünnepeket illeti, a Reszkessetek betörők három része sokaknál már a hagyomány részét képezi, ezeket pedig reklámok nélkül itt is megtekinthetjük, de a Jégvarázs is elérhető, ahogyan már a Télapuk sorozat is. Ez persze csak pár példa volt, a kínálat ennél jóval bőségesebb, a friss címek közül viszont kiemelendő még az Indiana Jones és a sors tárcsája, a Mi lenne, ha…? vagy az Egy igazi karácsony. Mindezt kétféle előfizetéssel érhetik el az érdeklődők.

Havidíj: 3090 forint

Éves: 30 900 forint

HBO Max

Hamarosan minden bizonnyal itthon is Max néven folytatja majd pályafutását ez a szolgáltatás, amely szintén büszke lehet a kínálatára. Náluk érhetők el a DC és a Warner Bros. tartalmainak zöme, ahogyan a legfrissebb gyártmányok is. Családbarát tartalmakból is van bőven, így például azokat a modern és klasszikus kedvenceket egyaránt megtalálhatjuk, amelyek a Cartoon Networkről is ismerősek lehetnek számunkra, de az olyan menő sorozatokat is megkapjuk, mint például a Rick és Morty, a Jóbarátok vagy a Trónok Harca.

Az HBO Maxra előfizetve elénk tárulhat az idén hatalmasat futó Barbie is, de az ünnepről sem feledkeztek meg. Itt a frissebbek mellett a régebbi kedvencekig sok mindent megtalálunk, mint mondjuk a Hollywoodi karácsony, az Egy karácsonyi rejtély vagy a Mikulás tábor esetében. Ennél a szolgáltatónál is kétféle előfizetési modellt találunk, de ezek között egy jelenleg is futó akció is ott van, amit nem érdemes kihagyni, ha valaki hosszú távra gondolkodik az HBO Max használatát illetően.

Havidíj: 2390 forint

Éves díj: 28 680 forint/akciós időszakon belül jelenleg csak 18 990 forint

SkyShowtime

Ez a streaming szolgáltató a Universal Pictures, a Dreamworks, a Sky Studios, a Peacock, a Nickelodeon, a SHOWTIME®, a Paramount+, a Paramount Pictures, továbbá az MTV és a Comedy Central tartalmaiból állítja össze kínálatát, ami szintén nagyszerűen hangzik, csak győzzünk válogatni közülük. Itt megtalálható például a Vissza a jövőbe, a Top Gun: Maverick, a Transformers: A fenevadak kora vagy mondjuk a Yellowstone. Ami az ünnepi tartalmakat illeti, náluk is megtalálható a Holiday, mint karácsonyi klasszikus, de újra lehet nézni a My Fair Lady filmet, ott lesz a Tapló télapó és a Fehér karácsony, az Ez a karácsony, illetőleg az animációs filmeknél népszerűvé vált Albert. Az árakat illetően itt is válogathatunk havi és éves előfizetési opciók között.

Havidíj: 1999 forint

Éves díj: 15 990 forint

Amazon Prime Video

Először is kezdjük azzal, ami valószínűleg sokaknak vonzó lehet, vagyis az ingyenes próbaidőszakkal. Az Amazon Prime Videó egyik legnagyobb előnye ugyanis, hogy egy darabig díjmentesen vehetjük igénybe a szolgáltatást, de utána is egészen kedvező áron folytathatjuk, ha elégedettek voltunk a látottakkal. Ez a platform talán kevesebbszer kerül szóba itthon, ám a kínálatukban megtalálhatók olyanok, mint a Reacher, A Hivatal, a Doctor House, a Sherlock vagy az Odaát sorozatok évadjai, filmek közül pedig az Alkonyat részei, A Visszatérő, A Gyűrűk Ura trilógia és még megannyi klasszikus kedvenc.

Amennyiben az ünnepek alatt próbálnánk ki, akkor is lesz mit nézni, hiszen az ünnep témájában ott van a Karácsonyi fénytusa, a Karácsony törölve, vagy a Polár Expressz. Aki kedvet kapott az valószínűleg jól fog járni és nemcsak a tartalmak sokasága vagy a próbaidőszak miatt, hanem az alábbi árazás miatt is.

Havidíj: 899 forint

Apple TV+

Igazán különleges ajánlatokat kapunk akkor is, ha ezt a streaming szolgáltatást választjuk, hiszen az Apple Originals tartalmakat kizárólag itt találjuk meg, így például a Ted Lasso szériát, de látható még itt a Servant, a Családi kiruccanás, rengeteg Snoopy-film a gyerekek örömére, nagyon sok sportos sorozat, de említhetnénk még a világhírű színésznőket felvonultató The Morning Show című sorozatot is. Karácsonyi tartalmakból sem lesz hiány, mivel elindíthatók rajta olyan filmek, mint A karácsony szellemében, az Egy új karácsonyi történet és még sok más hasonló mű.

Azok is jól járhatnak ezzel, akik nem biztosak a dolgukban, mivel a Prime-hoz hasonlóan itt is van ingyenes próbaidőszak 7 napig, de akár három hónap is ingyen lehet, ha valaki a meghatározott akciós időszak keretein belül vett Apple készüléket. Ha mindez lejárt, akkor havidíjas konstrukciót választhatunk.

Havidíj: 2790 forint

Továbbiak

Aki esetleg ennél is többre vágyna vagy csak bővítené a repertoárt, azoknak a magyar streamingeket is tudjuk ajánlani, mert van miből válogatni náluk is. Az RTL+ az egyik olyan, ami szintén rengeteg dolgot kínál, köztük sok saját gyártású sorozatot és az egyik legnagyobb előnye, hogy a külföldi tartalmak közül minden elérhető magyar szinkronnal. Ezt már havi 1990 forinttól igénybe vehetjük, ráadásul a 14 napos ingyenes próbával is élhetünk. Ott van még a Filmio is, amelyen kizárólag magyar filmeket találunk, azt viszont bőséggel, itt 1190 a havidíj. Aki pedig a művészfilmek iránt érdeklődne élénken, annak nem érdemes kihagynia a Cinego által nyújtott szolgáltatást sem, ahol már 900 forintért is kölcsönözhetők filmek, 1300-ért le is tölthetők, míg havi 1790-ért közvetlenül a böngészőből érhetjük el a kedvenceket.

Ha elkavarodnál...

Mivel ezen a piacon egyre több szereplő van jelen, nem könnyű követni, hogy egyes sorozatok és filmek hol érhetők el, ám már ehhez is létezik egy weboldal. A JustWatch összegez nekünk mindent, amit streamingen is elérhetünk, ráadásul egészen áttekinthetően, akár kategóriákra lebontva böngészhetjük át a kínálatokat. Ha tehát kellene egy jó iránytű, akkor csak ajánlani tudjuk, mi azt tapasztaltuk, hogy így sokszor gyorsabban lehet áttekinteni a dolgokat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram