2021.10.29.TomiSpark

Ezért dolgoznak együtt a Pokémon Go alkotói a Nintendóval

A népszerű játék készítői most egy egészen új és különleges dologgal készülnek, az AR technológiát felhasználva.

A Pokémon sorozaton rengetegen felnőttek, az ebből készült játék pedig eszméletlen népszerűséget ért el, továbbá sikerült rávenni az embereket arra, hogy kimozduljanak otthonról. Mindez persze problémákat is szült eleinte, a felhajtás pedig hihetetlen nagy volt a megjelenése környékén, ami manapság már alábbhagyott.

Az alkotók ezúttal újabb nagy dobásra készülnek. Amennyiben egyesítjük a Pokémon Go kiterjesztett valóság (AR) technológiáját és a Mario alkotójának, Shigeru Miyamotónak a kreativitását, akkor megkapjuk a Pikmin Bloomot, vagyis a Nintendo és a Niantic legújabb termékét. A Pokémon Go és a Harry Potter Wizards Unite játékokhoz hasonlóan a Pikmin Bloom is használja az AR-t, egy olyan különleges technológiát, amely a készülékeinken keresztül virtuális grafikákat és karaktereket rétegez a valós világra, hogy aztán ezeket életre keltse.

A Pikmin játékok annyira talán nem ismertek, más Nintendo franchisehoz hasonlóan, ám elég régóta léteznek, a legelső kiadása 2001-ben jelent meg. Itt a játékos egy apró földönkívüli fajjal dolgozik együtt, ezeket irányítva kell leküzdeni az akadályokat, meg kell találni az élelmiszerkészleteket, amiket aztán haza lehet vinni az éhező bolygóra, de a virágokat kell ültetése is nagyon fontos pont. Utóbbi dolog a 2021-es verzióban is kifejezetten hangsúlyos.

A BBC podcastjében John Hanke, a Niantic főnöke a játék filozófiájáról is beszélt egy-két mondatban.

„A játék szíve számomra az, hogy a napi sétád során valóban képes vagy virágokat ültetni menet közben és egy szebb világgá alakíthatod a hétköznapokat azzal, hogy ilyen nyomokat hagysz magad után. Ez egy közös dolog, így ahogy egyre többen játszanak, úgy gondoljuk, hogy az egész világ tele lesz virágokkal” ─ mondta Hanke.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram