2021.12.10.TomiSpark

Ezekre kerestek a legtöbben 2021-ben

Ahogy minden évben, úgy idén is megjött a Google listája a kereséseket illetően. Mivel megtartották ezt a jó szokásukat, így ismét lehet böngészgetni a keresőóriás adatai között.

A mostani volt a 24. alkalom, hogy a Google összesítette az éves trendeket, ám amit fontos kiemelni, hogy ezeken a toplistákon nem azt találjuk meg, amire a legtöbbször keresnek, hanem azokat a dolgokat, melyekkel kapcsolatban a leginkább megugrott az érdeklődés.

A pontosság és persze a részletesség kedvéért országokra és kategóriákra lebontva is megtekinthetőek a legfelkapottabb keresések, de természetesen globálisan is láthatjuk az statisztikákat. Utóbbi esetében viszont több csoportosítást is találunk, ám igazából mindkét verziónál megfigyelhető, hogy 2021 a sport éve volt.

Forrás: UEFA

Magyarországon az összesített listán a Labdarúgó Európa-bajnokság került az első helyre, ami abból a szempontból valahol várható volt, hogy a magyar válogatott ismét szerepelt a kontinenstornán. A második helyre szintén egy globális sportesemény, a Nyári Olimpia került, melyet Tokióban rendeztek nem sokkal a Foci Eb-t követően.

A sport után a koronavírussal kapcsolatos keresések fértek még be a legjobb öt közé, ezzel kapcsolatban pedig az oltás volt a fő téma. A filmeknél a téli időszakra jó ideje készülnek az emberek, ami onnan is látszik, hogy a Venom 2 került a lista elejére, melyet jó ideje vártak a rajongók. A sorozatok esetében a Netflixen hatalmas sikert arató Squid Game nyert, a receptek közül a fánkot imádták a legjobban, a diéták között pedig a Keto diéta érdekelte a legjobban az embereket.

Forrás: Wallpaper Access

Bár a sport nagyot futott, ettől függetlenül kapott egy külön kategóriát, ahol Christian Eriksen állapota aggasztott sokakat, a dán labdarúgó az Eb egyik csoportmérkőzésén esett össze, ami ijesztő pillanatokat okozott, de szerencsére nem történt tragédia.

Globálisan 12 kategóriát találtunk a listában, ahol a sportolók és a sorozatok tekintetében ugyanaz az eredmény jött ki, mint itthon, de az összesített rangsor elején ebben az esetben is egy sportesemény állt, igaz itt már nem az Európa-bajnokság, hanem a Ausztrália-India krikettmérkőzés győzött. A legfelkapottabb színész Alec Baldwin lett, az ételek között a mexikói Birria Tacos, a játékoknál a kattintásra mozgó cica, vagyis a PopCat, a híreknél Afganisztán, a filmeknél az Ethernals, a zenék esetében pedig Olivia Rodrigo drivers licence című száma dominált.

A Google egy rövidfilmet is készített, melyben többnyire a koronavírusról van szó, valamint arról, hogy a "how to heal" kifejezésre kerestek a legtöbben, ami a gyógyulással kapcsolatos.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram