2022.07.13.TomiSpark

Ezekre az emojikra számíthatunk a jövőben

Hamarosan itt a hangulatjelek világnapja, ebből az alkalomból pedig kaptunk némi betekintést abba, hogy milyen emojik érkeznek majd az idei évben, és mit várhatunk a jövő év elején.

2014-ben érkezett a kezdeményezés, ami alapján július 17-e lett az emojik világnapja. Ennek örömére a The Verge beszámolója szerint érkezett egy előzetes azokról az újdonságokról, melyek végül az iOS, és az Android platformokon is megjelennek a közeljövőben.

Bár a jelenlegi tervek platformonként változhatnak majd, az Emojipedia már kiadta az Emoji 15.0-hoz készült mintaképek listáját. A Unicode konzorcium 31 új emojival készült, melyeket valószínűleg 2022-ben és 2023-ban fognak bevezetni, de érdemes hozzátenni, hogy ezek még nem teljesen kész változatok. A szeptemberi véglegesítésig még alakíthatnak rajtuk.

Fotók: Emojipedia

Az Emojipedia fotója alapján jöhet majd a remegő arc, amit akár földrengés emojiként is alkalmazhatnak majd, új fajta szívek, a pacsik, új állatok, zöldségek, hangszerek, egy fésű is helyet kaphat, de megjelenhet a Wi-Fi emoji, ami eddig még nem volt. Fontos megjegyezni, hogy a balkezes pacsik alapvetően elutasításként is értelmezhetők a weboldalon szereplő leírás szerint.

A jelenlegi 31 darabos ajánlás jelentős visszaesés a korábbiakhoz képest, 2021-ben 112, míg 2020-ban 334 érkezett a tervezetek között, de vélhetőleg a mostaniak közül szinte mindegyiket elfogadják majd kisebb-nagyobb módosításokkal.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram