2024.03.19.TomiSpark

Ezekre a változásokra számíthatunk a Play Áruházban

Számos új funkciót jelentett be az alkalmazásbolttal kapcsolatban a Google. Ezek vonatkoznak a GYIK-re, a natív PC-s játékok közzétételének támogatására és vadonatúj hirdetési formátumokra is.

Play Pass és Play Points

Annak érdekében, hogy több alkalmazáson belüli vásárlást ösztönözzön, a Google mostantól azt is lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kedvezményeket állapítsanak meg a cég Play Pass előfizetésével rendelkező felhasználóknak. A TechCrunch cikke szerint a vállalat mostantól azt is lehetővé teszi a játékfejlesztőknek, hogy a Play Pontokat exkluzív alkalmazáson belüli ajánlatokhoz használják fel.

Megújult hirdetési formátumok

A Google bevételeinek nagy részét még mindig a hirdetésekből szerzi, tehát nincs meglepetés abban, hogy erre a területre továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak. Hamarosan bevezetik az immersive in-game hirdetéseket, amelyek a cég szerint műfajoktól függetlenül képesek beleolvadni a játékok környezetébe. Ezt a formátumot az AdMob platformján keresztül kínálják olyan elhelyezési pontokkal, mint a szünetek és a szintlépések. A játékfejlesztők ezen felül olyan eszközöket is kapnak majd, amivel láthatják, kik távolították el az alkalmazásukat, illetőleg megcélozhatnak olyan csoportokat, mint a korábbi előfizetők vagy azon felhasználókét, akik még sosem fizettek elő.

A PC-s játékok támogatása

Az elmúlt években a Google több mint 120 országban tette elérhetővé a Play Games for PC programját. Ezt azért vezették be, hogy a felhasználók számítógépükön is játszhassanak androidos játékokkal. Most a vállalat lehetővé teszi a kiadók számára, hogy natív PC-s játékokat helyezzenek el az áruházban. A Google szerint az olyan címek, mint a Lineage2M, az Odin: Valhalla Rising, Genshin Impact és a Dragonheir: Silent Gods már elérhetőek.

GYIK támogatása mesterséges intelligenciával

A Gyakran Ismételt Kérdések MI-alapú támogatását is bevezetik, mégpedig a játékok angol nyelvű információs oldalain. Ezt másutt már tesztelte korábban a Google, ennek révén pedig könnyeben juthatunk hasznos információkhoz a szolgáltatásban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram