2022.12.18.TomiSpark

Ezekkel az újdonságokkal számolhatunk az Instagramon

Jó néhány friss dolog érkezik a közösségi oldalra már a következő napokban, de a Meta közleménye szerint fokozatos fejlesztésekre számíthatnak a képmegosztó felhasználói. Mutatjuk, mire kell figyelni!

Az Instagram továbbra is a Meta egyik legnépszerűbb termékének mondható, de nem ülhetnek a babérjaikon, fejlődniük kell. Ezt jól tudják a cégnél is, hiszen elég a BeReal sikerét megnézni 2022-ben, ami tökéletesen jelzi számukra, hogy muszáj folyamatosan előre tekinteniük.

A vállalat részéről így tehát az idei esztendő vége felé egy egész sornyi újítással lepik meg az embereket, de nem csak sablonos dolgokról van szó, egészen érdekes dolgokat alkottak a háttérben. Az egyik ilyen újdonság például a Candid Stories néven futó funkció, ami gyakorlatilag egy válasz a BeReal terjeszkedésére.

Fotók: Meta

Ennek lényege, hogy a felhasználók az átlagos hétköznapi történeteiket is osszák meg követőikkel, így feldobva a szürkébb napokat. A biztonság kedvéért az alkalmazás emlékeztetni is fog minket arra, hogy készítsünk új tartalmat az adott napon, azonban ez nem állandó, hiszen ki is kapcsolhatók az erre vonatkozó értesítések.

Jön a Notes is, amivel apró jegyzeteket adhatunk hozzá a profilokhoz, ezek pedig a történetek felett jelennek majd meg. Egy darab ilyen bejegyzés maximum 60 karakteres lehet, de a szöveg mellett természetesen a hangulatjelek is mehetnek bele. Ezekre a követők is írhatnak válaszokat a direkt üzenetek segítségével, a feljegyzések pedig az adott sztorival együtt szintén 24 óráig lesznek láthatók.

Utóbbi teljesen saját fejlesztés, de szintén szokatlan újdonság lesz a csoportprofilok létrejötte. Ezekben akár több ember is posztolhat ugyanazon a helyen, ráadásul az oda feltöltött tartalmak akár egy belsős körnek is szólhatnak. Ha ugyanis azt akarjuk, hogy az adott posztot csak a kiválasztott csoport láthassa, akkor másoknak nem lesz hozzáférése ahhoz.

Az Instagram viszont mással is generálni szeretné a csoportos aktivitásokat, mivel a kollaborációs gyűjteményeknek hála már azt is megtehetjük, hogy ismerőseinkkel, barátainkkal egy közös kollekciót alkossunk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram