2023.11.30.TomiSpark

Ezeket hallgattuk 2023-ban a Spotify szerint

Bár még nincs vége az évnek, egyre közelebb vagyunk hozzá, így nem meglepő, hogy az egyes szolgáltatók előállnak a maguk összegzőjével. Így tett a Spotify is, amelynek Wrapped nevű lehetőségével megtudhatjuk, mely dalokat vagy podcasteket hallgattuk a legtöbbször ebben az esztendőben. Mutatjuk, hogyan találhatod meg a személyes toplistádat!

Nem először készíti el összegzését a Spofity. A Wrapped névre hallgató összefoglaló formailag nem igazán változott a korábbiakhoz képest, viszont több adatot kapunk. Az eddigiekkel ellentétben láthatjuk például, az adott tartalmak, mely területeken voltak a legnépszerűbbek a világon, de a tevékenységek alapján azt is megtudhatjuk, a 12 zenei személyiségből melyik a legjellemzőbb ránk.

Ezen túl szintén újítás, hogy az előadók köszöntőit is megtalálhatjuk, itt a művészek videókban mondanak köszönetet a hallgatóknak, ráadásul nekik egy külön előadóknak szánt Spotify Wrapped is megnyílt. Ebben láthatnak olyan lényeges statisztikákat, minthogy hol hallgatták a legtöbben az egyes számokat, mennyien és hányszor játszották le azokat, de azt is, ha egy kiemelt lejátszási listára felkerült valamelyik mű.

Fotók: Spotify

Ezek mellett természetesen a felhasználóknak nem kell lemondaniuk a már megszokott elemeiről az összefoglalónak, mivel a Wrapped idén is megmutatja, melyik dal vezeti a lejátszási listánkat, melyik zenével vagy előadóval töltöttük a legtöbb időt, akárcsak a tartalomhallgatásra fordított idő mennyiségét.

A Spotify pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy a toplistánkat másoknak is megmutassuk, hiszen ezzel a felhasználók hírét viszik a szolgáltatásuknak. Ezt a weboldalukon található leírás szerint egyébként beszélgetésindítónak is felhasználhatjuk, mindezt pedig ide kattintva érjük el weben vagy pedig iOS-en és Androidon, amennyiben az applikációt használnánk. Lényeges azonban, hogy mindenképpen be kell lépnünk fiókunkba, hogy megkapjuk a személyes összefoglalónkat.

Globális kedvencek

Akkor is kaphatunk valamit az élményből, ha esetleg nem rendelkeznénk profillal. A Spofity Newsroomban láthatjuk, hogy az egyes kontinensek bizonyos területein, mik voltak a kedvencek átlagosan. Ehhez a képen látható jelzésekre kell rányomnunk.

Itt pedig még mindig nincs vége a lehetőségeknek, hiszen áttekinthetjük azt is, melyek voltak a globális kedvencek. Ezek alapján 2023 kedvenc művésze Taylor Swift volt a Spotify platformján, az év legtöbbet pörgetett dala Miley Cyrus Flowers című száma lett, míg az év legtöbbet streamelt albuma a Bad Bunny alkotása, az Un Verano Sin Ti lett. A podcasteket is rangsorolták, itt a The Joe Rogan Experience nyert, de a globális trendekről szintén láthatunk adatokat, ha ide kattintunk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram