2022.11.29.TomiSpark

Ezeket az alkalmazásokat díjazta az Apple 2022-ben

Szokásosan idén is kiosztották az almás cég App Store Awards nevű elismeréseit, amivel a saját eszközeiken elérhető legjobb applikációkat igyekeznek értékelni. Mutatjuk a díjazottakat!

A hagyományokat folytatva 2022-ben is kiosztották az Apple díjait, a nemzetközi sajtóban pedig a legtöbben az iPhone-alkalmazása kategóriával foglalkoztak, amit a BeReal nyert. Az app különlegessége, hogy egy megadott időben kell felvételeket készíteni, miközben az elülső és a hátsó kamera egyszerre dolgozik, így teljes képet adva másoknak. A cég szerint ezáltal az emberek hiteles betekintést nyerhetnek barátaik és családtagjaik mindennapjaiba, de ezen felül még további 15 díjat adtak át.

Fotók: Apple

Az év iPad-alkalmazásának a GoodNotes 5-öt választották, ami a döntéshozók szerint a következő szintre emeli a digitális jegyzeteket, főként az Apple Pencil által. Az idei esztendő legjobb Mac-appja lett a MacFamilyTree 10, amivel virtuálisan lenyűgöző családfákat hozhatunk létre és közelebb kerülhetünk távolabbi rokonainkhoz, míg az Apple TV szempontjából a TelevisaUnivision spanyol nyelvű streaming szolgáltatása, a ViX lett a befutó, a legjobb Apple Watch alkalmazás pedig Gentler Streak fitneszsegéd lett.

A játékok közül az Apex Legends Mobile az iPhone-ra készült összes többi címet felülmúlta, de a Moncage nevű kirakós játék és az Inscryption nevű kártyajáték alkotói is örülhettek, mivel ezek az iPadre és a Macre készült legjobb játékként lett kiemelve. Az Apple TV-re az El Hijo című vadnyugati témájú játékot találták a legmegfelelőbbnek, a legjobb Arcade játéknak a Wylde Flowers, gazdálkodást és a mágiát ötvöző életszimulátort választották, de kiemelendő még a League of Legends Esports Manager, ami az e-sport szimulátorok között diadalmaskodott.

A fő győztesek mellett az Apple öt olyan alkalmazást is kiemelt a közleményük szerint, melyek komoly hatással vannak az emberek életére és befolyásolják a kultúrát. Ezek közé tartozik a How We Feel, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy rögzítsék érzelmi közérzetüket és jobban képesek legyenek így kifejezni azt, a Dot's Home pedig egy időutazós történet, amely a rendszerszintű lakhatási igazságtalanságokra világít rá.

Nem lehet szó nélkül elmenni a Locket Widget mellett sem, ami az emberi kapcsolatok kialakításában hivatott segíteni, azzal, hogy a felhasználók élő fotókat küldhetnek barátaik és családtagjaik kezdőképernyőjére, a Waterllama szórakoztatóvá teszi a folyadékpótlás fenntartását, és az Inua - A Story in Ice and Time is említésre méltó, hiszen az inuit folklórban és hagyományokban gazdag kalandjába kalauzolja el a felhasználókat. 

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram