2022.10.20.TomiSpark

Ezek lesznek a Google Messages legfontosabb újításai

A keresőóriás részletesen bemutatta, milyen újdonságok érkeznek a csevegő alkalmazásukhoz. Mostantól az iOS és az Android közötti átjárhatóság is javul, de egy alkalmazáson belüli YouTube-lejátszót is megemlítettek.

Több újdonság is érkezik a Google Üzenetek nevű applikációjához, melyekről nemrégiben számolt be az Engadget. A portál cikke szerint az egyik ilyen, hogy a zsúfolt csoportos beszélgetésekben való navigálás megkönnyítésére az RCS engedélyezése esetén külön is válaszolni tudnak az egyes üzenetekre, a válaszadáshoz egyszerűen csak rá kell koppintaniuk a kiválasztott darabra.

A Google a hangüzenet-átírási funkcióhoz való hozzáférést is kibővítette, így a Pixel 6, Pixel 6A, Pixel 6 Pro, Samsung Galaxy S22 és Galaxy Fold 4 készülékkel rendelkezők számára lehetővé teszi, hogy a hangüzenetek tartalmát felolvassák helyettük. Ez a gépi tanulás segítségével megy végbe, korábban azonban csak a Pixel 7 és a Pixel 7 Pro esetében volt elérhető.

Szintén újítás, hogy mostantól emlékeztetőket is generálhatunk, így akik születésnapokra és évfordulókra állítják be, külön értesítést kapnak az app megnyitásakor. Ehhez még plusz, hogy javaslatokat is kapunk a csillagozásra, mivel elvileg ezzel könnyebb nyomon követni a fontosabb információkat vagy a találkozók ütemezését és a Naptár alkalmazásban rögzített eseményeket.

Frissülni fog az ikon is, akárcsak a Telefon és a Kapcsolatok ikonok, melyek így a vállalat szerint jobban tükrözik a mai modern üzenetküldési élményt, és jobban illeszkednek a a Google más alkalmazásaihoz, de volt még más is a tarsolyukban. Nemrégiben már arra is lehetőség nyílt, hogy az iPhone-felhasználók által küldött SMS-üzenetekre is lehetett emojival reagálni, de talán ennél is nagyobbat szól, hogy az üzenetküldőbe már egy YouTube-lejátszó is beépült.

A fejlesztők szerint így már nem kell elhagyni az alkalmazást egy videó megtekintése miatt, ha valaki egy YouTube-on található videó linkjét küldi el nekünk, de néhány helyen már annak a tesztelése is elindult, hogy a Keresés és a Térképek alkalmazáson belül is csevegni lehessen.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram