2021.12.09.TomiSpark

Ezek az applikációk voltak a leghasznosabbak az idén

Mint minden év végén, úgy ezúttal is egyre több statisztika jelenik meg a különféle appokkal kapcsolatban. A Google most összegyűjtött hét olyan alkalmazást, melyre igazán szüksége volt az embereknek.

A Chromebook Apps csapata ismét időt szakított arra, hogy összegyűjtse azokat a dolgokat, melyek segítettek valamilyen formában a felhasználóknak ebben az esztendőben, most pedig új kategóriaként olyan alkalmazásokat is listáztak, melyeket rengetegen örömmel használtak.

Pixlr:

Az alábbi app egy felhőalapú képszerkesztő, valamint eszközök és segédprogramok készlete. Bár nem profiknak készült, ettől függetlenül nagyon sok lehetőséget rejt, ráadásul arra is esélyünk nyílik, hogy a böngészőnkből dolgozzunk a projekteken, amennyiben úgy lenne kényelmesebb. A Google véleménye szerint nagyszerű választás, ha gyorsan és egyszerűen akarunk kollázsokat készíteni, feldobnánk a családi fotókat, de akkor is, amennyiben ünnepi képeslapokra lenne szükségünk.

Forrás: Google The Keyword

Stadia/Nvidia GeForce NOW:

A felhőalapú játékszolgáltatások kiválóak lehetnek az otthoni szórakozásra, a Stadia pedig a hivatalos információk alapján akár 4K felbontásban, 60 képkocka/másodperc sebességgel képes videojátékokat streamelni. A blog szerint az idei nagy kedvenc a Celeste nevű játék volt, mely az indie kategória egyik legnépszerűbb tagja. A középpontban a Celeste-hegy áll, melyet a Madeline névre hallgató lány szeretne megmászni, de ehhez szembe kell néznie belső démonaival.

Forrás: Celeste

Ha pedig már a játékoknál tartunk, meg kell említeni az Nvidia GeForce NOW szolgáltatást, melyen a Marvel's Guardians of the Galaxy-t ajánlják. Ez viszonylag jó kritikákat kapott, főleg a Marvel's Avengers után, amit sokan neveztek csalódáskeltőnek.

Krita/Sumo:

Képszerkesztőről már volt szó, grafikus programról viszont még nem. Az elnevezés eredetileg a svéd krita szóból ered, ami tulajdonképpen krétát vagy zsírkrétát jelent, míg a rita rajzolásra utal. A projekt nem új keletű, már 2004-ben megjelent az első hivatalos verzió, azóta pedig továbbfejlődött. 2009-től kezdve már egyfajta digitális festőszoftverré vált, négy évvel később pedig létrejött a Krita Alapítvány, mely újabb támogatást nyújtott a fejlesztésekhez. Jelenleg ott tartanak, hogy kiváló alternatívát adnak a digitális festéshez és a 2D animációkhoz, ráadásul teljesen ingyenes és nyílt forráskódú.

Forrás: Krita

Nem lehet elmenni a Sumo Paint szolgáltatása mellett sem, amely rengeteg eszközzel rendelkezik, a 3D modellezés, a kódolás vagy a fotók és videók szerkesztése, mind ide tartozik. Bizonyos értelemben hasonlít ahhoz, amit a Pixlr is tud, főként illusztrációkhoz használják és sok esetben a diákok képszerkesztési ismereteinek oktatásakor is alkalmazzák.

Rave/Zoom:

Az emberi kapcsolatok talán minden eddiginél fontosabbá váltak, a koronavírus okozta helyzet hatásait ugyanis mai napig érezzük. Az élet azonban nem áll meg, társaságra pedig a korábbinál is nagyobb szükségünk lehet ezekben az időkben, így az olyan az olyan szoftverek felértékelődtek, mint amilyen a Zoom vagy éppen a Rave. Előbbi tökéletes a munkaügyek intézésére és az egyszerű baráti beszélgetésekre egyaránt, hiszen könnyen és gyorsan tudunk virtuális kapcsolatot teremteni másokkal.

Forrás: Rave - Instagram

Hasonlóra a Rave is képes, viszont nem teljesen ugyanaz a funkciója. Az alkalmazás akkor indult be igazán, amikor a legtöbben kénytelenek voltak otthon maradni a járvány miatt, mivel az olyan közösségi élményeket igyekezett online térben pótolni, mint amilyen a filmezés. Az app segítségével könnyen streamelhetővé válnak a Netflix vagy a YouTube tartalmai, de némi kreativitással ennél akár többet is ki lehet hozni belőle. Sanj Nathwani, a Chrome OS termékmenedzser például arról számolt be, hogy egy karaoke-estet is gyorsan megtudtak rendezni az app segítségével.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram