2022.03.31.TomiSpark

Ezek a YouTube legmenőbb tech csatornái

A technikai témájú vlogok már régóta nagy nézettséget generálnak és elég sokrétűek tudnak lenni. Némelyik csatorna hatalmas feliratkozószámmal büszkélkedhet, most pedig mutatunk ötöt, amit tényleg érdemes követni.

Az elmúlt évtized során a Youtube, az influencerek és a tartalomgyártók egyik legjobb közösségi médiaplatformjává vált. Ez a technológia ágazatra is igaz, mivel a kiegészítők száma folyamatosan növekszik, és rengeteg olyan kütyü van, melyek igyekeznek a lehető legjobban megkönnyíteni az életünket.

Ennek megfelelően az ezekről szóló csatornák is nagy népszerűségnek örvendenek, miután az emberek igyekeznek megfelelő döntést hozni, ami viszont nem egyszerű. Ebben segíthetnek azok a tartalmak, melyek a különböző eszközöket részletesen bemutatják és véleményt formáknak róluk, hiszen így valamiféle képet kaphatunk arról, hogy mit tud az adott termék. Vannak, akik igazán profivá váltak ebben az évek során, így mára milliók követik őket, a Techgeek360 pedig összegyűjtött pár olyan csatornát, amire megéri odafigyelni.

Marques Brownlee

Ha valakit igazán érdekelnek a kütyük, akkor ennek a srácnak a videóit tényleg nem lehet kihagyni. Marques Keith Brownlee 1993. december 3-án született, és bő tíz évvel ezelőtt puszta szórakozásból kezdett videókat készíteni, ma pedig már 15 milliónál is több feliratkozója van, továbbá a Razer márka egyik vezető arca lett. A videókban szinte minden megtalálható, a tesztektől kezdve az unboxing videókon át az egyszerű értékelésekig. Csatornáját MKBHD néven találhatjuk meg, de a neve alapján érdemes a sportra is rákeresni, mivel Brownlee profi frizbi játékosnak mondhatja magát.

MrWhosetheboss:

Tíz milliónál is több feliratkozót és durván 1,5 milliárdos nézettséget tudhat a magáénak Arun Maini, aki hivatalos weboldalán az Egyesült királyság legnagyobb tech Youtuberének titulálja magát. A videói többnyire lényegre törőek, és Brownlee munkásságához hasonlóan sokrétűek, a hangját pedig elég sokan kedvelik, amire jó példa, hogy egyszer még egy petíciót is indítottak, amiben azt akarták elérni a rajongók, hogy ő legyen a Google Assistant szolgáltatás hivatalos hangja. A 26 éves tartalomgyártó, 2011-ben kezdte meg munkásságát, azóta pedig számos videója átlépte az 5 milliós megtekintést, melyek közül az alábbi felvétel a legnézettebb, amiben bemutatja, hogyan lehet egy telefonnal 3D hologramot készíteni.

Unbox Therapy:

Valószínűleg ez a legnépszerűbb bontogatós csatorna jelenleg, amit Lewis Hilsenteger hozott létre még 2010-ben. Azóta elképesztő népszerűséget ért el, és egy jól jövedelmező vállalkozást sikerült felhúzni erre, mivel az úgynevezett unboxing videókat, amiben termékeket bontogatnak és tesztelnek, a mai napig sokan szeretik. A 36 esztendős férfi Kanadából származik és 18,2 millió feliratkozót gyűjtött össze eddig, ami bőven elég ahhoz, hogy nagy tömegeket érjen el. Hilsenteger saját bevallása szerint azért kezdett bele ebbe az egészbe, mert maga is szerette nézni a hasonló videókat.

Linus Tech Tips:

A kanadai Linus Sebastian hozta létre ezt a csatornát, amelyet a többség azért kedvelt meg, mert az alapvető technológiai hírek mellett Linus képes volt nagyon leegyszerűsítve elmagyarázni a nézőinek a különböző műszaki újdonságok lényegét. Jelenleg 14,4 millió feliratkozója van, ráadásul az előző két úriembernél is régebben kezdte meg a pályafutását, még 2008 novemberében regisztrált a YouTube-on, ahol 5 milliárdnál is nagyobb nézettségre tett szert.

Austin Evans:

Austin már régebben is szeretett mindent, aminek köze volt a technológiához, ez pedig a mai napig így van. Videói a közelgő vagy népszerű technológiákról szólnak a leginkább, többek között telefonokról, laptopokról, játékkonzolokról és fejhallgatókról. Eredetileg írónak készült, később aztán az internetes platformok megváltoztatták az életét. A technikai videók láttán ugyanis kedvet kapott ahhoz, hogy saját maga is beszélni kezdjen a témáról, ám ekkor még gyaníthatóan maga sem gondolta volna, hogy ebből fog megélni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram