2023.07.16.TomiSpark

Ez lenne a kempingezők legjobb barátja?

Különleges kütyüt alkotott meg a FLEXTAILGEAR csapata, amelyet olyan mérnökök alkotnak, akik imádnak túrázni és a szabadban lenni. Éppen ezért kerestek megoldást két gyakorta felmerülő problémára, végül létrehoztak egy zsebben tárolható pumpát, ami fényforrásként is hasznosítható.

Az Amazonon alapvetően 11 ezer forintért árulták, most leértékelve durván 10 ezerért szerezhető be a FLEXTAILGEAR Tiny Pump X, amely egy hordozható pumpa és lámpa egyben, a kempingezések során pedig kifejezetten hasznos lehet, mivel a mérete és a súlya is elenyészőnek mondható. Manapság persze már többen is gyártanak többfunkciós, kompakt méretű kompresszorokat, így nemrégiben mi is kipróbáltunk egyet, amivel alapvetően elégedettek voltunk, de még a nálunk járt termék is nagyobb és nehezebb volt a FLEXTAILGEAR gyártmányánál.

Fotók: Amazon/Gadget Flow

Az eszköz nem nagyobb egy átlagos tojásnál, ránézésre pedig egy kulcstartóra hasonlít, de sokkal többet tud annál. Alapvetően 0.35 bar nyomást tud, amivel a hivatalos leírás szerint gyorsan képes felfújni vagy leereszteni bizonyos tárgyakat. Egyetlen teljes feltöltéssel öt úszógumihoz vagy akár nyolc darab egyszemélyes matrac felfújásához elegendő kapacitással rendelkezik, a maximális működési idő pedig 15 perc az 1300mAh-s akkumulátornak köszönhetően.

Ez persze nem túl sok, de ahhoz képest, hogy milyen kicsi a mérete (0.087 kg), ez abszolút jónak mondható, ráadásul, USB-C-vel tölthető, vagyis nincs szükség konnektorra, akár az autóból, de egy powerbankon keresztül is feltölthető.

A FLEXTAILGEAR Tiny Pump X tartósságát elviekben az anyaghasználat is megadja, mivel tömör ABS anyagból készült, belül pedig öt különböző fúvókával rendelkezik és akár lámpaként is alkalmazható. Ehhez a talpba beépített nyolc LED van a felhasználók segítségére, amelyek a színhőmérsékletet illetően 4500k fehér fényt bocsátanak ki, míg a fényerőszintekből három áll rendelkezésre. A legmagasabb 400 lument tud, a közepes 160 lumen, a legalacsonyabb pedig 40 lument bocsát ki.

Bár utóbbit alapvetően nem a főfunkció támogatására találták ki, a kempingezés során egy könnyen tárolható és tartós fényforrás mindig jól jöhet. A gyártó szerint akár egy esti sétához, esetleg áramkimaradás során is hasznos lehet, ami könnyen hihető, hiszen megfelelő fényerő esetén egy ilyen kicsi eszköznek megérheti helyet szorítani a táskánkban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram