2023.05.11.TomiSpark

Ez lenne a Google eddigi legjobb telefonja?

A keresőóriás évente megtartott I/O nevű konferenciáján szinte mindig izgalmas bejelentések hangzanak el, a legtöbben azonban most a Pixel Foldra vártak, amely a cég első hajlítható készüléke lett. A mobil a specifikációk alapján ígéretesnek tűnik, az ára viszont elég magas lett.

A rengeteg bejelentés során a legnagyobb figyelem a Google mobileszközeire irányult, amelyről a világsajtó már napok óta rengeteg cikket lehozott. Mindközül a legérdekesebb a Pixel Fold volt, amely a piacon látható többi hajtogatható telefonokhoz képest egészen vékonynak mondható, a mérete pedig kompaktnak. A kijelző összecsukott állapotban 5,8 hüvelykes, kinyitva pedig egy 7,6 hüvelykes panelt kapunk.

Ami a felbontást illeti, az előlapi képernyő 1080x2092 pixelt tud megjeleníteni, míg a kinyitott állapotában 2208x1840-es felbontásra számíthatunk. Mindkettő megkapta a Gorilla Glass Victus védelmet, de a képfrissítést illetően sincsen különbség, ami 120 Hz-es. A fényerőben már van némi eltérés, hiszen az elülső kijelző 1200-as HDR-fényerőre, valamint 1500 nites csúcsfényerőre képes, a nagyobbik képernyő esetében viszont a HDR-nél 1000 nit, a csúcsnál pedig 1450 nit a maximum.

Belül egy nyolcmagos Tensor G2-es chip dolgozik, amely a Google saját fejlesztése, emellett pedig a Titan M2 biztonsági processzor teljesít szolgálatot 12 GB memória társaságában. Akkumulátorból egy 4821 mAh-s telep került a telefonba, amit akár 30 wattal is lehet tölteni, míg a tárhelyet illetően lesz egy 256, illetőleg egy 512 GB-os változat.

Fotók: Google

A Pixel Fold képes lesz akár két SIM-et is kezelni, köztük egy eSIM-et, opeárciós rendszerből az Android 13 fut rajta, a súlya pedig 283 grammra jött ki, de talán ennél is érdekesebb, hogy mit tudnak a kamerák. A külső kijelző felé került egy 9.5 megapixeles egység, belülre pedig egy 8 megapixeles kamerát helyeztek el a képernyő tetején, de a hátlapon jóval kiemelkedőbb számokkal szembesülhetünk. Oda ugyanis a GSMArena adatai szerint egy 48 megapixeles főkamera került f/1,7-es rekeszmérettel és 1/2-es szenzormérettel, ezt pedig kisegíti egyrészt a 10.8 megapixeles ultraszéles optika f/2,2-es rekeszértékkel, továbbá a szintén 10.8 megapixelt tudó ötszörös optikai zoomra képes teleobjektív.

Ennél a pontnál fontos megjegyezni, hogy bár a kamerák alapvetően megegyeznek azokkal, amiket a Pixel 7 Próban is megtalálunk, ezúttal más szenzorokat használnak a telefon méretéből és eltérő kialakításából adódóan.

Ezt jelenleg 1800 dolláros indulóáron jelenteték be, hozzátéve, hogy porcelán és obszidián színekben lehet majd megkapni. Mindez azt jelenti, hogy jelenleg nagyjából 610 ezer forint környékén van az ára átszámítva, persze egyelőre még sok a kérdőjel, azt sem tudni, mikor érkezik meg hazánkba.

Jött egy tablet is

A bejelentések napján a Google prezentált egy vadonatúj táblagépet is, amely a Pixel Tablet névre hallgat. Az eszközben egy Tensor G2 chipset dolgozik,  Titan M2 biztonsági processzorral és 8 GB LPDDR5 RAM-mal, méretét illetően pedig egy 10.95 hüvelykes LCD-kijelzőt tarthatnak majd kezükben a leendő felhasználók. A benne lévő akku 27 wattórás, ez pedig a Google szerint elegendő lehet akár 12 órán át tartó streamingre is, de kapott ujjlenyomat-olvasót és egy-egy 8 megapixeles, fixfókuszos kamerát is.

Tárhelyből 128 vagy 256 GB választható, operációs rendszerből pedig ezen is az Android 13 fut. Ha valaki inkább a tablet mellett döntene, anyagilag biztosan jobban jár, mivel ez csak 499 dollárba, vagyis körülbelül 169 ezer forintba kerül.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram