2023.03.05.TomiSpark

Ez a telefon kaméleon módjára változtatja a színeit

A Barcelonában megrendezett MWC kiállítás során a jelenlévő gyártók rengeteg innovációval szolgáltak, de az egyik leglátványosabb bemutató kétségkívül ahhoz az okostelefonhoz kapcsolódik, amely 1600 különböző színt képes megjeleníteni a hátlapon.

A Techno nevű cég február 27-én leplezte le azt a különleges koncepciómodellt, ami folyamatosan képes megváltoztatni a színezését. Az autóipari innovációk közül a BMW-től már láttunk egy hasonló próbálkozást, most pedig a telefonok között is elérkezett az idő.

A Gadgets360 beszámolója szerint a prototípus hátoldalán a kaméleonszerű színváltoztatáshoz egy teljes spektrumú, elektromosan vezérelt prizma színezési technológiát alkalmaztak. Ez egy szubmikronos prizmaanyagból álló rácsot használ, ami egy elektromos mező hatására vált irányt. Ez nagyjából annyit jelent, hogy az elektromos jelek érzékelése során a prizmák más irányba mozdulnak, így ilyenkor más színt látunk.

A Techno tehát nem egy plusz képernyővel operált, hanem a felületről jövő fény színezését módosul a hátlapon. Bár ez nem új dolog, mindenképp elismerésre méltó, hogy ezt képesek voltak egy telefonba integrálni és irányíthatóvá tenni. Utóbbi azért lényeges, mert valószínűleg senki sem a random színekért venne meg egy ilyen készüléket, ezt pedig a Techno szakemberei is tudták. A felhasználók tehát maguk dönthetik el, mikor és milyen színeket akarnak látni a hátlapon, de akár arra is lehetőség nyílik, hogy az akkumulátor állapota, a telefonból jövő hangok vagy éppen az értesítések alapján változtassák meg azt.

Ez a technika hivatalosan a Polychromatic Photoisomer Technology névre hallgat, és egészen izgalmas újításnak tűnik a telefonoknál. A reakcióidő ugyanis a gyártó szerint 0,03 másodperces, szóval egy szempillantás alatt új színeket kaphatunk kívánalmainknak megfelelően.

Fotók: Techno

Hogy mikor találkozhatunk ezzel egy valós mobilon is, azt viszont nem mondták meg, így egyelőre türelmesen kell várnunk a megjelenésre.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram