2023.05.11.TomiSpark

Ez a mobil rendelkezik most a legjobb kamerával a piacon

A TIPA World Awards 2023 díjátadó során kiosztották a Best Photo Smartphone, vagyis a legjobb fotós okostelefonnak járó elismerést is. A zsűri végül a Huawei tavasszal bemutatott készülékét találta a legjobbnak.

Március végén leplezték le a Huawei P60 Pro készülékét, amelyet ezen a héten már az Európai közönség számára is bemutattak, így akik elgondolkodtak a vásárláson, azoknak egy igazán jó hír, hogy a telefon a TIPA World Awards zsűrije szerint jelenleg minden vetélytársat lenyom a kamerákat illetően.

A díjat ezúttal is az európai, észak-amerikai, ázsiai és ausztrál újságírók szavazatai alapján osztották ki, akik világszerte ismert fotós magazinoknak és ügynökségeknek dolgoznak. Idén végül a P60 Pro nyert, a hivatalos weboldalukon, pedig természetesen azt is megindokolták, hogy miért döntöttek így.

„A P60 Pro sokoldalú társ azok számára, akik kiváló minőségű okostelefonos fényképezőgépet keresnek, legyen szó a videókról, vagy éppen az állóképekről. A P60 Pro a teljesen továbbfejlesztett Ultra Lighting XMAGE kamerával, beleértve a 48 MP-es Ultra Lighting főkamerát, a 48 MP-es Ultra Lighting telefotót és a 13 MP-es Ultra széles látószögű kamerát, tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy gyenge fényviszonyok között is minőségi felvételeket készíthessünk. Az Ultra Lighting Telephoto kamera exkluzív a Huawei számára, nevét pedig azért kapta, mert innovatív módon egy Ultra Lighting objektívcsoportot és F2.1 nagy rekesznyílást adott a kamerához, hogy több fényt gyűjtsön össze. Ezzel lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy távoli tárgyakat is tisztán lefényképezzenek még rossz megvilágítás mellett is” – írták értékelésükben.

„Az F1.4-F4.0 automatikus fizikai rekeszbeállítással felszerelt rendszer automatikusan segít az éles, nagyobb felbontású fényképek készítésében, anélkül, hogy profi ismeretekre és bonyolult műveletekre lenne szükség. A rendkívül pontos színek, az intelligens környezetérzékelő rendszernek köszönhetően még gyenge fényviszonyok mellett és éjszaka is részletgazdag felvételek készítésére ad lehetőséget, továbbá a lenyűgözően magas dinamikatartomány mind-mind a ma kapható egyik legteljesebb felszereltségű okostelefonba integrált fényképezőgéppé teszik ezt a készüléket” – zárták le ennyivel.

Az okostelefonokban a kamerák szerepköre az évek során fokozatosan egyre nagyobb lett, bizonyos szériákat pedig direkt úgy gyártanak, hogy a fényképezés, valamint a videók készítése álljon a középpontban. A P széria esetében a Huawei számára továbbra is a képalkotás volt az egyik legfontosabb szempont a fejlesztés során, így talán az eredmény sem annyira meglepő.

A díjat az elmúlt két évben egyébként a Sony készülékei nyerték el, de ezt megelőzően többször is a Huawei örülhetett, így mondhatni most visszahódították ezt a címet. Aki esetleg ezek után kedvet kapott volna a P60 Próhoz, annak 479.990 forintot kell majd kiadni érte a két napja bejelentett árazás szerint.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram