2023.02.06.TomiSpark

Ez a fotós állvány önmagát igazítja a körülményekhez

Bár a profi fotósoknak nem feltétlenül az állvány vagy a stabilizátor beállítása jelenti a legfőbb gondot, ettől függetlenül a Benro Theta jócskán leegyszerűsíti a dolgukat. A terméket ugyanis a világ első olyan állványaként hirdetik, ami automatikusan igazodik a környezetéhez a minőségibb felvételek érdekében.

Bizonyos terepeken különösen nagy kihívást jelenthet a megfelelő pozíció megtalálása egy kamerával, ráadásul ha nehezek a körülmények, akkor az állvány mozgatása egy másik helyre újabb gondot okozhat számunkra.

A Gizmodo hírei szerint erre a problémára gondolták ki megoldásként a Benro nevű brand alkotói a Theta nevű okosállványt, amely hivatalos leírása szerint a világ első önmagát beállító utazóállványa. A termék gyakorlatilag gombnyomásra tökéletesen kiegyenlíti magát felmérve a terepviszonyokat, miközben még a munkaeszközünk fixálására is odafigyel, mivel ha elfelejtenénk rögzíteni, akkor egy motoros mechanizmus átveszi ezt a feladatot.

A Benro Theta lábai könnyű szénszálas anyagból készülnek, a tetején egy alumínium gömbfejjel, amely a csatlakoztatott fényképezőgép további beállításaihoz alkalmazkodik. Mindehhez csatlakozik még egy akkumulátor, ami az automatikus szintezési funkciót támogatja meg, illetőleg további modulok szerezhetőek be hozzá.

Ilyen például az élő közvetítésekhez való GoLive nevű egység, a Camera Control, ami vezeték nélküli távirányítóként szolgál és kapcsolatot biztosít egy mobilalkalmazáshoz, valamint egy optikai mátrixérzékelő modul, amely érzékeli a fényviszonyokat, és képes kiigazításokat végezni a kamera felvételbeállításain a hosszabb timelapse felvételekhez

A márka részéről egyelőre nem részletezték a pontos működési elveket, azt viszont már tudni lehet, hogy hamarosan kampányt indítanak a Kickstarteren, valamint az árakról is adtak információkat, mivel többféle verziót is értékesítenek majd belőle. A 2,9 kilós változat 349 dollárért lesz kapható, a nagyobb, 3,3 kilós Theta Max modell 399 dollárba kerül, az opcionális modulok ára pedig 50 és 99 dollár között mozog.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram