2023.04.14.TomiSpark

Extra hűtéssel jön az Asus új gamereknek szánt telefonja

A ROG Phone 7 és a ROG Phone 7 Ultimate mobilok bejelentésével ismét magukra irányították a figyelmet.

Mivel játszani sokan szoktak a telefonjukon, a vállalkozóbb szellemű gamerek pedig vélhetőleg ezen a platformon is szívesen nyomulnak, így amikor az Asus a gaming telefonok irányába nyitott, igazából nem tett rossz lóra.

Hogy még mindig látnak fantáziát a dologban, arra pedig jó példa, hogy nemrégiben bemutatásra kerültek a ROG Phone 7 és a ROG Phone 7 Ultimate készülékek is. Az érdekesség, hogy bár vannak különbségek a két kiadás között, az alap dolgokban ugyanolyanok.

Ami például a processzort illeti, abból mindkettőben egy Snapdragon 8 Gen 2 dolgozik és ezekhez 512, esetleg 256 GB-s tárhelyet is választhatnak majd a leendő vásárlók. Szintén ugyanolyan a kijelző, ami egy 2448 x 1080 felbontású  6,78 colos AMOLED panel. Ez 165 Hz-es képfrissítésre, illetőleg 1500 nites fényerőre képes, de még az akku is megegyezik, hiszen a mobilokban ugyanúgy két 3000 mAh-s egység dolgozik egyszerre, a 65 W-os gyorstöltés lehetősége pedig szintén adott. A különbséget jelentős részben egyébként az olyan dolgok adják, ami szemmel is látható.

Az Ultimate ugyanis egy extra hűtőegységgel lett felvértezve, ami az AeroActive névre hallgat és nagy segítség lehet az olyan esetekben, amikor eléggé terheltté válik a telefon, bár a gyártó állítása szerint a hűtési szempontból 10 százalékkal javult a hatékonyság. Ezek alapján tehát alapesetben sem számíthatunk nagy gondokra.

Különbséget ad még a másodlagos kijelző, amit az Ultimate hátoldalán találhatunk meg. Ennek lényege, hogy lényeges információkat jelenít meg, de akár egyéni animációkat is beállíthatunk rá, szóval a dizájn egyik fontos eleme lehet. Ennél is fontosabb viszont a játék szempontjából a grafikus felület, ami elég egyedire sikerült. Itt az ASUS a ROG UI-t használja, miközben a szintén különleges X Mod bármikor nagyobb teljesítményre sarkallja a telefont és látványos animációkkal szolgál a felhasználójának.

A tökéletességre törekvés érdekében a ROG Phone 7 telefonok mintavételezési rátája 720 Hz lett, egyszóval elképesztően gyors visszajelzésekre számíthatunk, ami a játékmenetek közben óriási segítség lehet.

Ugyan nem a fotózásra tervezték ezeket, de a kamerákról sem feledkezhetünk meg. Az előlapon egy 32 megapixeles kamerával készíthetünk felvételeket, ráadásul ezzel akár Full HD videókat is csinálhatunk, hátul pedig a főkamera 50 megapixeles lett, ami akár 8K videók elkészítésére is alkalmas, de mellette még egy 13 megapixeles, ultraszéles látószögű, továbbá egy öt megapixeles egység segít be.

Ami az árazást illeti, ezért a teljesítményét az Asus a ROG Phone 7 256 és 512 GB-s változatáért 430, illetőleg 507 ezer forintot, míg az Ultimate 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel felszerelt verziójáért 590 ezer forintot kérnek el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram