2022.02.28.TomiSpark

Európába is megérkeztek a TCL új telefonjai

Öt friss készülékkel támad a piacon a kínai gyártó. A 30-as széria részeként érkező telefonok kedvező árral rendelkeznek, viszont a termékcsaládból csak az egyik 5G képes.

Magyarországon főként a televízióiról vált híressé a TCL, ám egy ideje a vállalat igyekszik a mobilok szegmenségben is tényezővé válni. Mivel szeretnék, ha az emberek mindenhol ismernék a gyártmányaikat, így hazánkat sem felejtették ki.

Itthon az első TCL telefonok még 2020 nyarán jelentek meg, most pedig a 30-as jelzésű szériával igyekeznek mindenkit lenyűgözni. Az árukat tekintve vélhetőleg sokan felfigyelnek majd rájuk, a The Verge információi szerint 139 és 249 euró, vagyis átszámítva durván 50-90 ezer forint közötti összeget kell majd kiadnia értük az érdeklődőknek, amely viszonylag kedvezőnek mondható egy új készülék esetében.

Fontos kiemelni, hogy az Egyesült Államokban is próbálkozik a cég, ám az ottani 30 XE 5G és 30 V 5G készülékekkel ellentétben a nemrégiben bejelentett ötös kizárólag Európára koncentrál. Az új kínálat csúcsán a TCL 30 5G áll, ami az újdonságok közül az egyetlen 5G képes telefon.

Ez egy 6,7 hüvelykes, 1080 pixeles OLED-kijelzőt kapott, elől egy 13 megapixeles szelfikamerával, hátul pedig egy tripla kamerával rendelkezik. Utóbbi magában foglal egy 50 megapixeles főkamerát, egy 2 megapixeles mélységérzékelőt és egy 2 megapixeles makró kamerát. A telefont egy MediaTek Dimensity 700 chipset hajtja, 5 010 mAh kapacitású akkumulátorral, a forgalmazása pedig áprilisban kezdődik.

Forrás: TCL

A kínálat második legerősebb modellje a TCL 30 Plus 199 eurós induló árral, míg a harmadik helyre a TCL 30-at pozicionálták 179 eurótól. Mindkettő ugyanazt a 6,7 hüvelykes kijelzőt és hármas kamerarendszert kapta, mint csúcsmodell, ugyanakkor egyikük sem rendelkezik 5G támogatással. A 30-as szelfikamerája ráadásul alacsonyabb, 8 megapixeles felbontást tud, viszont a plusszal egyetemben egy MediaTek Helio G37 processzor működik benne, egy 5 010 mAh-s akkumulátorral.

Az alsóbb kategóriát a 149 eurós TCL 30 SE és a 139 eurós TCL 30 E képviseli. Ezek kisebb és alacsonyabb felbontású 6,52 hüvelykes 720 pixeles kijelzővel, tovább kisebb teljesítményű Helio G25 processzorral lettek felszerelve. A TCL 30 E-ből hiányzik a többi modellnél megtalálható 2 megapixeles makró kamera is, valamint az akku is gyengébb, mivel itt 5000 mAh-s egységekről lehet beszélni, viszont a régebbi Micro USB-csatlakozók helyett USB-C-t használnak, és a többi készülékhez hasonlóan Android 12 operációs rendszerrel kerülnek forgalomba.

A cég januári bejelentése alapján az idei esztendőben nyolc telefont kívánnak piacra dobni, ebből hetet már bejelentettek, egy azonban még hiányzik. A hírek szerint a tavalyi TCL 20 Pro utódjáról lehet szó, melyről egyelőre még nem tudni pontosan hol forgalmazzák majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram