2023.01.13.TomiSpark

Eszméletlen okosórákat villantott a TAG Heuer

Amikor az Apple bemutatja az új eszközeit ebben a kategóriában, sokan elképednek az áraktól, de a helyzet az, hogy ennél is van feljebb. A Watch 800 dolláros árcédulája még olcsónak is mondható azon modellekhez képest, amit a TAG Heuer bemutatott a napokban.

Szerdán mutatkoztak be a Connected Calibre E4 széria legújabb változatai, melyek prémium anyagokból készültek, eddig nem látott funkciókat kínálnak, ezért cserébe pedig igen borsos árat kell kifizetniük a leendő vásárlóknak.

Ez egyébként az olyan neves óramárkák esetében, mint a TAG Heuer abszolút nem kellene, hogy meglepő legyen, ettől függetlenül sokszor még így is megdöbbenti az embert az egyes termékek végösszege. A gyártó részéről ezúttal tehát nem limitált verziókról van szó, hanem egy korábbi sorozatot fejlesztettek tovább, főként a sportot előtérbe helyezve.

A 42 milliméteres alapváltozat 2350 dollárral a legolcsóbb, különlegessége pedig, hogy egy perem nélküli előlappal, és egy 1,28 hüvelykes, 416x416-os OLED-képernyővel rendelkezik, amelyet domború zafírüveg borít. Az újdonságok sora ennél a variánsnál véget is ér, mivel a funkciók tekintetében semmi sem változott az elődhöz képest, a testvérmodelleknél viszont már más a helyzet.

Fotók: TAG Heuer

Az árat tekintve második helyen álló TAG Heuer Connected Calibre Golf Edition 2500 dollárért érhető el, a tulajdonságok alapján pedig hű marad a nevéhez, ugyanis több aprósággal is segíteni tudja a játékosokat. 40 000-nél is több golfpálya adatait tartalmazza világszerte, a továbbfejlesztett intelligencia pedig lehetővé teszi, hogy az okosóra kézi bevitel nélkül, teljesen önállóan nyomon kövesse viselője játékát, beleértve azt is, hogy milyen ütőt használ, hol van a pályán, és milyen pontszámot ért el.

Mindezen túl az óra fehér szíjjal rendelkezik, valamint három TAG Heuer márkájú golflabda is jár hozzá, de a cégnél azokra is gondoltak, akik más sportokat űznek. Így jöhetett létre a TAG Heuer Connected Calibre E4 Sport Edition, amiért 2600 dollárt kell kifizetni. Ez már 45 milliméteres és nehezebb, mivel a kijelzőt körülvevő keret kerámiából van. A képernyő is nagyobb, 1,39 hüvelykes, 454x454-es OLED-et kapott, továbbá egy légáteresztő gumihálóval ellátott alternatív szíjat, ami az aktív mozgás során lehet hasznos.

A funkciókat illetően a Trail & Hiking megoldást emelték ki, amely végre kihasználja az óra beépített barométerét, ezáltal futás közben nyomon követi a magasságot, az emelkedőket, és figyelembe veszi ezeket az adatokat a sportoló teljesítményének kiszámításakor.

A TAG Heuer azt is közölte, hogy mindhárom órán a Google Wear OS jelenlegi verziója fut majd, de az ígéreteik szerint még idén megkapja mindegyik a Wear OS 3 frissítést.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram